The painted supports are not generated
 
Notifications
Clear all

[Solved] The painted supports are not generated  

  RSS
OldSpice
(@oldspice)
Active Member
The painted supports are not generated

Hi,

I meet a problem since several days with prusaslicer, when I paint supports and I start the slice, they are not generated

This problem does not occur on my work pc, I formatted my personal pc but the problem persists

I can only use the supports everywhere or only on the bed

What can I do to fix this?

Thanks guys 😀 

Posted : 13/10/2021 7:26 pm
fuchsr
(@fuchsr)
Noble Member

Paint-on supports are a form of support enforcers, so you have to select "For support enforcers only"

Posted : 13/10/2021 7:47 pm
OldSpice
(@oldspice)
Active Member
Topic starter answered:

This is what I did and nothing happens when I select this option when before it worked very well

Posted : 13/10/2021 8:20 pm
fuchsr
(@fuchsr)
Noble Member

Version of Prusaslicer? 

Can you save the project from Prusaslicer as a 3mf file, ZIP it (or you won't be able to upload it), and upload it here so we can check your settings?

 

Posted : 13/10/2021 8:40 pm
OldSpice
(@oldspice)
Active Member
Topic starter answered:
RE: The painted supports are not generated

I use the latest version available to dowload 2.3.3

Same issue with alpha 3 version 

tr_guard

3mf file I edited on my work pc, but when I try to add additional supports with the brush it doesn't work on my home pc

 

This post was modified 6 days ago by OldSpice
Posted : 13/10/2021 9:13 pm
Neophyl
(@neophyl)
Famed Member

When I open your project I get the supports generated too.  Its all working perfectly normally.  In both 2.3.3 and the 2.4 alpha 3.

The support contact distance is going to make them difficult to remove but other than that they are all there.

Are you getting ANY supports generated at all on your home pc with the project as loaded ? 
As detect bridging is on and it has don't support bridges enabled its only generating supports in the inner 'hole' for the perimeters, but that's perfectly normal with that option turned on.  

If you aren't getting any supports at all then something must be up with your profiles on your home machine in a very fundamental way.  If a clean install after wiping out all the PS folders isnt working then there shouldnt be any trace of any profile left.

Posted : 13/10/2021 9:54 pm
OldSpice
(@oldspice)
Active Member
Topic starter answered:
RE: The painted supports are not generated

On my home computer i have all the support from the 3mf project, but when i paint some more support like the pic above and slice it, i have nothing (see below)

As detect bridging is on and it has don't support bridges enabled its only generating supports in the inner 'hole' for the perimeters, but that's perfectly normal with that option turned on.  

I dont understand why on my office computer it works but not on my familly computer, both computer use factory profile from PrusaSlicer.

(I have completely formatted the pc and reinstalled windows and the problem persists, even on the alpha version )

 

This post was modified 5 days ago by OldSpice
Posted : 13/10/2021 11:51 pm
OldSpice
(@oldspice)
Active Member
Topic starter answered:

Today i tried again to play with paint supports but this time on my office computer, and now guess what? it doesn't work too

I dont know why i could generate this 3mf from my office computer and today i cant even add some paint supports on a single piece

Posted : 14/10/2021 7:35 am
OldSpice
(@oldspice)
Active Member
Topic starter answered:

I am tired and I realized that I was using the brush for the position of the seam rather than the supports...

Posted : 14/10/2021 4:02 pm
Share: