Zbytečné přejezdy naprázdno Slicer 2.3.0
 
Notifications
Clear all

Zbytečné přejezdy naprázdno Slicer 2.3.0  

  RSS
muller.a@centrum.cz
(@muller-acentrum-cz)
New Member
Zbytečné přejezdy naprázdno Slicer 2.3.0

Ahoj všem,
mám možná nepatřičný dotaz, ale proč probíhá tisk tak jak probíhá?
Myslím tuto situaci, představte si, že máte vedle sebe na bedu 2 válce, válec č.1(V1) vlevo válec č.2(V2) vpravo. Tryska vytiskne vrstvu na V1 (celou včetně výplně) pak je přejezd na V2 a tiskne se celá vrstva V2. Až doteď je to logické, proč ale následuje přejezd zpět na V1, když by logicky měl přijít tisk další vrstvy na V2 a až pak pokračovat na V1. 
Já nevím, napsal jsem to pochopitelně? 
Takto mi připadá že je tam vždy navíc jeden prázdný přejezd zpět na V1.

Stejná situace nastane, když tisknete třeba něco ve tvaru U, začnete na levé "nožičce", konec vrstvy je na pravé nožičce, ale místo aby se začalo znova na pravé, přejede se zpět na levou a to i když je nastavena pozice švu na nejbližší.

Dá se s tím něco dělat?

Posted : 21/01/2021 8:55 am
Milos V.
(@milos-v)
Prominent Member
RE: Zbytečné přejezdy naprázdno Slicer 2.3.0

Ahoj, věřím, že pro to bude spousta důvodů. Ale jeden bude určitě chlazení.

Pokud budeš tisknout další vrstvu hned po vytištěné té předchozí, bude obzvláště u malých modelů rychlost výrazně zpomalena. Důvod je, že předchozí vrstva musí nejdřív trochu ztuhnout. Ale když můžeš přejet jinam a tisknout zatím něco jiného, můžeš jet plnou rychlosti.

Krom toho je možnost ve sliceru vybrat, že chceš tisknout objekty samostatně. Tzn. nejdřív se vytiskne jeden celý a pak druhý celý. Ale samozřejmě je tam řada omezení.

Posted : 21/01/2021 9:52 am
muller.a@centrum.cz
(@muller-acentrum-cz)
New Member
Topic starter answered:
RE: Zbytečné přejezdy naprázdno Slicer 2.3.0

@milos-v

No nevím, když budu tisknout ten válec jen jeden, bude tisk přece pokračovat úplně stejně - tedy dotiskne se jedna vrstva a začne ihned druhá, tam žádný přejezd není a ano, pokud je to malá věc, bude problém s chlazením, ale pokud jsou to malé věci, přejezdy jsou také malé (pokud jsou blízko sebe), takže tam bych to ani neřešil.
A zase, pokud jde o ten válec, dotiskneš přece výplň a další vrstva tiskne nejprve perimetry, takže času na chlazení dost.

Posted : 21/01/2021 10:06 am
Share: