Notifications
Clear all

MMU2s won't load  

  RSS
thomas.s108
(@thomas-s108)
New Member
MMU2s won't load

The filament loads into the extruder and it does the levelling sequence, after that just before it starts making the starting line, it unloads and then proceeds to try to load again but fails.

Please help 🙁 

Posted : 09/05/2020 3:34 pm
karl-herbert
(@karl-herbert)
Illustrious Member
RE: MMU2s won't load
Posted by: @thomas-s108

The filament loads into the extruder and it does the levelling sequence, after that just before it starts making the starting line, it unloads and then proceeds to try to load again but fails.

Please help 🙁 

I would watch on the LCD display what the sensor does during this phase. If it remains stable on or switches between 0 and 1.

Statt zu klagen, dass wir nicht alles haben, was wir wollen, sollten wir lieber dankbar sein, dass wir nicht alles bekommen, was wir verdienen....
Posted : 09/05/2020 5:03 pm
pcweber
(@pcweber)
Estimable Member
RE: MMU2s won't load

@karl-herbert

I had a similar error and I fixed it by redoing the sensor adjustment. If it is out of adjustment then it will get a false empty or zero and return the filament to the MMU to start the sequence over again.

Phil

Stay safe and healthy, Phil...
Posted : 09/05/2020 7:06 pm
karl-herbert
(@karl-herbert)
Illustrious Member
RE: MMU2s won't load

@pcweber

For this reason, I have equipped the extruder sensor with an LED for a better overview. An additional LED for the FINDA is in the works.

Statt zu klagen, dass wir nicht alles haben, was wir wollen, sollten wir lieber dankbar sein, dass wir nicht alles bekommen, was wir verdienen....
Posted : 09/05/2020 9:28 pm
davbow liked
Share: