Notifications
Clear all

There are objects with no extrusion on first layer  

  RSS
Wurzelseppi
(@wurzelseppi)
New Member
There are objects with no extrusion on first layer

Hi, 

 

can´t print that, because Prusa Slicer keeps telling me, that there are object with no extrusion on first layer ?

With Cura it´s working alright?

 

Any hints ?

 

Thanks and greetings,

Castle_main_Large_v3_with_top+Support

Posted : 26/12/2020 3:49 pm
karl-herbert
(@karl-herbert)
Illustrious Member
RE: There are objects with no extrusion on first layer
Posted by: @wurzelseppi

Hi, 

 

can´t print that, because Prusa Slicer keeps telling me, that there are object with no extrusion on first layer ?

With Cura it´s working alright?

 

Any hints ?

 

Thanks and greetings,

Castle_main_Large_v3_with_top+Support

As so often, it is due to incorrect STL data. Netfab cannot repair the file and consequently the PS has its problems with it. I have tried to repair and slice the STL in S3D:

 

Try this:  Castle_main_Large_v3_with_top+Support_S3D

Statt zu klagen, dass wir nicht alles haben, was wir wollen, sollten wir lieber dankbar sein, dass wir nicht alles bekommen, was wir verdienen....
Posted : 26/12/2020 4:23 pm
karl-herbert
(@karl-herbert)
Illustrious Member
RE: There are objects with no extrusion on first layer

netfab has problems with the filename. Renamed and repaired (netfab) file -> xxx_fixed

Statt zu klagen, dass wir nicht alles haben, was wir wollen, sollten wir lieber dankbar sein, dass wir nicht alles bekommen, was wir verdienen....
Posted : 26/12/2020 4:31 pm
Wurzelseppi
(@wurzelseppi)
New Member
Topic starter answered:
RE: There are objects with no extrusion on first layer

@karl-herbert

Worked.. my friend, you´re the man!! ...

 

Many thanks and greetings!

Posted : 27/12/2020 12:27 pm
Share: