Printing failed half way through  

  RSS
bmcduffie89
(@bmcduffie89)
Active Member

I want to start off and say that I am extremely new to 3d printing. I've finally got interested and purchased a 3d printer for miniatures; however, I can not figure out why my print is messing up halfway through. I have the Prusa MK3S with an auto-leveling bed with Prusa's PLA filament. I'm printing at 200 degrees since 215 degress caused stringing between the legs. It seems to be messing up at the same spot every time. 

Would anyone have any opinions as to what I am doing wrong? Please use layman's terms for me as I am still a newb and learning the basics. Thanks again for any and all help.

This topic was modified 5 months ago 2 times by bmcduffie89
Posted : 06/10/2019 3:27 pm
joan.t
(@joantabb)
Veteran Member Moderator

I suspect that you are suffering from a blockage caused by lots of retractions

reducing he length of the retractions may help

 

regards Joan

 

I try to make safe suggestions,You should understand the context and ensure you are happy that they are safe before attempting to apply my suggestions, what you do, is YOUR responsibility. Location Halifax UK...
Posted : 06/10/2019 5:11 pm
bmcduffie89
(@bmcduffie89)
Active Member

@joantabb

I will try that if this current print fails again. I have been tweaking after it fails but will do what you suggest next. Thanks for the suggestion!

Posted : 06/10/2019 6:24 pm
joan.t
(@joantabb)
Veteran Member Moderator

Good Luck!

Joan

I try to make safe suggestions,You should understand the context and ensure you are happy that they are safe before attempting to apply my suggestions, what you do, is YOUR responsibility. Location Halifax UK...
Posted : 06/10/2019 7:45 pm
charles.h13
(@charles-h13)
Noble Member

Similar issue.  I used a combo of cold pulls and cleaning filament to fix it.  

Posted : 06/10/2019 8:02 pm
Share:

Please Login or Register