Y Crash detected 12 times during single print :O  

  RSS
martin.d17
(@martin-d17)
Trusted Member

I tried to print in color with MMU2s, and I got Y crash 12 times on single print.

The Y movement is very smooth, lubricated, no any issues when moving it manually, nothing is blocking in path.

Belt test Y is 290.

What could cause these crashes, it is pretty annoying because after cras, even if I choose to resume print everything is kind of shifted.

 

Posted : 14/08/2020 6:33 am
Andy2232
(@andy2232)
New Member

I seem to have similar issues (see my post yesterday:  Permanent layer shifts on Y-axis, no remedy working)

Do you have these issues also without MMU2S?
Does the print crash completely or are your layers just shifted in y-direction?

My belt Y was also about 280-290. I tightened it yesterday after my post to about 250, but that did not fix it.

Do you hear some strange rumble when the crash occurs?

Posted : 14/08/2020 12:08 pm
martin.d17
(@martin-d17)
Trusted Member
Posted by: @andy2232

I seem to have similar issues (see my post yesterday:  Permanent layer shifts on Y-axis, no remedy working)

Do you have these issues also without MMU2S?
Does the print crash completely or are your layers just shifted in y-direction?

My belt Y was also about 280-290. I tightened it yesterday after my post to about 250, but that did not fix it.

Do you hear some strange rumble when the crash occurs?

Nope no rumble, just crash occured, I checket the printed surface if there are any issues, nothing. it is entirely flat. 

I got message - crash detected, I select resume print, then layer is shifted.

I tried to print with lower speed, I got no crash at 85% of speed. I cant test it without MMU2S as the model is multicolored.

Try to lower speed as I did, maybe that helps, but the issue is not solved only avoided.

Posted : 14/08/2020 12:41 pm
Share:

Please Login or Register