Sudden Z wobble / Banding issue  

  RSS
Conor D
(@conor-d)
Active Member

After months of successful printing, I have hit a problem. I have been setting my Mk3s+ up in a LACK enclosure, and I did routine maintenance and all of a sudden, I start getting this while trying to print a simple tube. I have perfect example from a couple of days ago so I'm sure it has only just started happening. Its a very even spiral effect.

Anyone encountered this issue? its driving me crazy. I've half disassembled the printer now to try and rebuild it and hopefully fix the issue.

Any suggestions appreciated.

Conor

This topic was modified 3 months ago by Conor D
Posted : 12/03/2021 7:30 pm
Antonio da Catania
(@antonio-da-catania)
Moderator

to me, that is not a Z wobble issue.

more like a sort of over-extrusion caused by something in the design (something like shells+infill+fill gaps or some sort of).

can you pass your gcode of that part?

Parlo italiano...but I'm not an expert....
Posted : 12/03/2021 8:29 pm
Conor D
(@conor-d)
Active Member

@antonio-da-catania

Hi, thanks for the message, 

tried to attach the gcode here but that file type cant be attached. Can i post it another way?

 

 

This post was modified 3 months ago 2 times by Conor D
Posted : 12/03/2021 9:01 pm
Antonio da Catania
(@antonio-da-catania)
Moderator

@conor-d

You can upload a gcode on prusaprinters for sure.
otherwise any other cloud storage 

This post was modified 3 months ago by Antonio da Catania
Parlo italiano...but I'm not an expert....
Posted : 12/03/2021 9:06 pm
Loak
 Loak
(@loak)
Estimable Member

@antonio-da-catania, PrusaPrinters seems to me more dedicated to finished projects, proposed to the community.

@conor-d, you can zip your g-code file and post it here. Are you printing in PLA ? If yes try a print with enclosure open. While a high temperature around the printer is useful for printing ABS, PCBlend, or ASA, it is not recommended for the motherboard and power supply and unnecessary for PLA or PETG.

MK3s Stock, PS2.3, Fusion360, Debian, Windows 10....
Posted : 12/03/2021 9:59 pm
Conor D
(@conor-d)
Active Member

@loak

Hi,

Printer isn't actually in the enclosure yet. and I've been printing with PETG. Attaching the zip.

Posted : 13/03/2021 12:33 am
Share:

Please Login or Register