Notifications
Clear all

PLA filament constantly breaking at bondtech  

  RSS
Regnirok
(@regnirok)
New Member
PLA filament constantly breaking at bondtech

i was probably up around 300 or so print hours before this started happening, but in the last week or so I have now have to clear the hot end five times as filament will seemingly at random, break right at the bondtech gears and stop feeding through.  I’m at a loss for what is consistently causing the break.   Any ideas?

While clearing the first break, I wound up having to fully replace the ptfe tube because the filament was very well jammed in there, but in subsequent breaks I’ve been able to push the filament through with a brass rod to clear it up.  I’ve also cleaned the nozzle several times using the cold pull method.  Any ideas?

Thank you!

 

Posted : 20/02/2020 5:19 am
JMcK
 JMcK
(@jmck)
Reputable Member
RE: PLA filament constantly breaking at bondtech

Filament getting brittle maybe? Try a dehydrator or a fresh spool?

When someone asks you if you're a god, you say, "YES!"...
Posted : 20/02/2020 11:52 am
Regnirok
(@regnirok)
New Member
Topic starter answered:
RE: PLA filament constantly breaking at bondtech

Yeah, I'd be amazed since it's essentially a brand new spool of Prusament white.  I feel like the first break happened when I had first opened it too.

Posted : 20/02/2020 4:33 pm
rmm200
(@rmm200)
Noble Member
RE: PLA filament constantly breaking at bondtech

Look at your filament feed path.

The Bondtech gear may have gotten loose and slipped...

Posted : 20/02/2020 4:40 pm
Share: