In a calibration / reset loop  

  RSS
guy.meyer
(@guy-meyer)
Active Member

Hey all

I changed the nozzle on my MK3 and went to re-cal the first layer. My printer then reset itself before starting the first layer calibration tool! I figured no big deal, somethings bugged. I'll just use the wizard and get a clean set of calibration data. Same thing!

After a couple tries I thought maybe I could just do a standard XYZ calibration from the settings menu and hopefully that would unbug whatever was happening when I inevitably would do the first layer calibration. I was successfully able to do an XYZ calibration, but hit the same reset issue when I went to do the first layer calibration.

I even factory reset AND flashed the firmware

On top of all of this! It resets when I try to unload the filament. Video below to help illustrate the issue. Any help would be greatly appreciated.

https://www.dropbox.com/s/j1ojfixqvv7rimn/IMG_4150.MOV?dl=0

Posted : 19/07/2019 2:20 am
Dave Avery
(@dave-avery)
Honorable Member

had that happen when auto home fails.  make sure your print head cabling is all clear and not hitting anything 

Posted : 19/07/2019 1:59 pm
guy.meyer
(@guy-meyer)
Active Member

Yep, it's all clear

Posted : 19/07/2019 5:16 pm
guy.meyer
(@guy-meyer)
Active Member

Took some photos, everything seems in place. The blue wire is a bit frayed at the end, but best I can tell is it's in the socket correctly. I don't see wires touching each other.

 

https://www.dropbox.com/s/oyd314sba3zd242/IMG_7291.HEIC?dl=0

 

?dl=0

 

?dl=0

 

?dl=0

Posted : 19/07/2019 5:29 pm
Share:

Please Login or Register