Hotend thermistor does not show the correct temperature (Preheat Error)
 
Notifications
Clear all

Hotend thermistor does not show the correct temperature (Preheat Error)  

  RSS
Christina
(@christina)
Active Member
Hotend thermistor does not show the correct temperature (Preheat Error)

Hello all,

I have the following problem. The printer shows a Preheat Error. Since the hotend is still heating, meaning the nozzle gets hot when I preheat the printer (until the error displays), I assumed that the thermistor is broken. I also determined this with someone in chat. Now I have replaced the thermistor and the display still shows 101 °C, although the printer has cooled down.

Can it be that the problem is directly on the board? But everything else works I think. Can I use a different connector on the board?

Also is it normal that the hotend can be rotated a bit?

Thanks already!

Posted : 13/09/2021 12:40 pm
cwbullet
(@cwbullet)
Illustrious Member
RE: Chat

Contact chat again, this must be either eisny issue or you need to do a thermistor issue.  

--------------------
Chuck H
3D Printer Review Blog...
Posted : 14/09/2021 10:01 am
Christina
(@christina)
Active Member
Topic starter answered:
RE: Chat

Yes, thank you, they also think it's the board - I'll test!

Posted : 14/09/2021 10:57 am
cwbullet
(@cwbullet)
Illustrious Member
Good luck

Please keep us updated.  

--------------------
Chuck H
3D Printer Review Blog...
Posted : 14/09/2021 2:26 pm
Christina
(@christina)
Active Member
Topic starter answered:
Solved - Printer works fine again

So I changed the board and it works again. Not sure what the problem was but since it works now 🙂

Posted : 17/09/2021 1:33 pm
cwbullet
(@cwbullet)
Illustrious Member
Great

Great news - happy printing!  

--------------------
Chuck H
3D Printer Review Blog...
Posted : 17/09/2021 2:50 pm
Share: