Power Supply Won't Turn On  

  RSS
cary
 cary
(@cary)
New Member

Just finished building the machine, was very careful. The plug is definitely pushed in all the way, and I've tested the outlet in the wall,, seems to be working fine.

One strange thing to note is that when I turn the machine onto its side, after 30 seconds or so, the power comes on, including the green LED on the power supply and the LCD on the front of the printer!

Any ideas?

Posted : 11/10/2020 9:12 pm
--
 --
(@-2)
Illustrious Member

Probably a wire connected where is isn't supposed to be. Go back to the build manual and very carefully chack ALL power wires, heat bed wires, and heater plugs.

Then, if still having issues, contact Prusa Support via their store CHAT feature (often, you must log in to see chat).

It is always wise to get more than one opinion... as for trusting Prusa? No way man....
Posted : 11/10/2020 10:17 pm
cary
 cary
(@cary)
New Member

Okay, I see what the problem is now. The black, plastic plug coming out of the power supply is moving too much, and when the power cable is pulled towards the left, it works, LED on. When the cable is left straight or pulled towards the right, the LED turns off and the printer gets no power. I just need a new power supply. My guess is something is not soldered correctly inside the power supply or something.

Posted : 12/10/2020 3:57 am
cary
 cary
(@cary)
New Member

I opened my power supply and found this. Just sloppy assembly of the power supply at the factory I suppose. Thankfully a simple fix. Lots and lots of wasted time and headaches though.

Posted : 12/10/2020 5:54 am
Duncan Blackwell
(@duncan-blackwell)
Active Member

@cary I would get in touch with Prusa and let them know. Might get a discount code of them or some free filament. 

 

Posted : 12/10/2020 11:39 am
Share:

Please Login or Register