Notifications
Clear all

First Print - I am sure that this is not right.  

  RSS
Pieter-Michiel
(@pieter-michiel)
New Member
First Print - I am sure that this is not right.

I just finished my assembly of the Mk3S and I made a print of the first file on the provided SD card.

I am guessing that the model shifted at about the middle of the print, but I am not sure what else caused this print to come out like this.

Please let me know what you think could be the cause -- that is after you finish laughing... 🤣 🤣 🤣 

Thank you.

 

Posted : 29/06/2020 10:01 pm
HeneryH
(@heneryh)
Estimable Member
RE: First Print - I am sure that this is not right.

Did you use the proper material to match the settings in the gcode?

 

Maybe a material mismatch with the temperature settings?

This post was modified 1 year ago by HeneryH
Posted : 29/06/2020 10:15 pm
HeneryH
(@heneryh)
Estimable Member
RE: First Print - I am sure that this is not right.

I just looked at the files on my card.  Seems like most of them are for PLA.    Was that what you used?

Posted : 29/06/2020 10:19 pm
Pieter-Michiel
(@pieter-michiel)
New Member
Topic starter answered:
RE: First Print - I am sure that this is not right.

Thanks for the replies.

I used the 'Silver' PLA roll that came with the basic kit and I noted the 210 degrees setting for PLA.

Posted : 29/06/2020 10:31 pm
CovertPluto3502
(@covertpluto3502-2)
Trusted Member
RE: First Print - I am sure that this is not right.

Check your belts, they seem like they are slipping. Tighten all of the screws and try again. 

Posted : 30/06/2020 12:28 pm
Share: