Notifications
Clear all

Awful First Printing  

  RSS
inbarshani93
(@inbarshani93)
Active Member
Awful First Printing

Does anyone have an idea what could go wrong? The wizard said everything was fine and I tried to calibrate the z axis many times..

Best Answer by Steve:

I agree. Something is loose. Belts loose enough to cause that much error should be obvious. The next place to check is the set screw on the motor pulleys. 

This topic was modified 1 year ago by inbarshani93
Posted : 12/08/2020 6:56 pm
RH_Dreambox
(@rh_dreambox)
Prominent Member
RE: Awful First Printing

Check that the X and Y belts are correctly tensioned. Loosely tensioned straps can cause a very poor finish.
Also check that the drive wheels (timing belts) are securely fastened and do not come loose.

Bear MK3 with Bondtech extruder...
Posted : 14/08/2020 3:02 pm
Steve
(@steve-3)
Estimable Member
RE: Awful First Printing

I agree. Something is loose. Belts loose enough to cause that much error should be obvious. The next place to check is the set screw on the motor pulleys. 

Posted : 14/08/2020 6:33 pm
inbarshani93
(@inbarshani93)
Active Member
Topic starter answered:
RE: Awful First Printing

Apparently a screw in the Y axis was not tight enough. Amazing how one screw can change everything.

Posted : 15/08/2020 12:24 pm
inbarshani93
(@inbarshani93)
Active Member
Topic starter answered:
RE: Awful First Printing

@steven-p8

Thank you!!

Posted : 15/08/2020 12:26 pm
inbarshani93
(@inbarshani93)
Active Member
Topic starter answered:
RE: Awful First Printing

@rhdreambox

Thank you!!!

Posted : 15/08/2020 12:26 pm
Share: