MK3s, wysuwa filament zaraz po rozpoczęciu wydruku.  

  RSS
rafal̷.k3
(@rafal-k3_1554074042)
Active Member

Witam. Drukarkę złożyłem tydzień temu i do tej pory wydrukowałem sporo z PLA. Wszystko wychodziło idealnie. Dwa dni temu poszedł wydruk 9-cio godzinny z PET-G też zakończony sukcesem. Dzisiaj nie jestem w stanie niczego wydrukować. Wsuwam nowy filament, drukarka obchodzi 9 punktów kalibracyjnych, drukuje ścieżkę rozpędową i zaraz po niej ekstruder unosi się jakieś 5cm. Jednocześnie drukarka wysuwa filament i zaczyna wykonywać w powietrzu jałowe ewolucje na poziomie tych 5cm. Po wyciągnięciu całkowicie filamentu i włożeniu ponownie, drukarka znowu go wysuwa. Wyłączenie czujnika filamentu nic nie zmienia.
Załączam film oraz zdjęcie jak wygląda ścieżka początkowa-rozbiegowa.
Na zdjęciu widać też dużo wyższą temperaturę niż ustawiona zarówno dla dyszy, jak i stołu. Nie wiem dlaczego tak się dzieje. Proszę o pomoc.

Posted : 26/03/2019 7:42 pm
rafal̷.k3
(@rafal-k3_1554074042)
Active Member

Udało mi sie wydrukować coś z PLA. Początek był ze stukami radełek, potem już ucichły.
Spróbowałem podnieść trochę dyszę ponad stół, nic to nie dało, poza tym, ze wydruk nie trzyma się PEI. Przytkana głowica?

Posted : 26/03/2019 8:39 pm
rafal̷.k3
(@rafal-k3_1554074042)
Active Member

Spróbowałem chyba wszystkiego sprzętowego, aż podałem post na forum angielskojęzycznym i ... Slic3r PE źle generował GCOD. :/ Podałem coś drukarce sprzed ostatniej marcowej aktualizacji na PET-G i poszło jak złe. Nie wiem, czy się po tym wszystkim teraz cieszyć.. :/ 🙄

Posted : 28/03/2019 8:56 pm
Karkovski
(@karkovski)
Member Moderator


Spróbowałem chyba wszystkiego sprzętowego, aż podałem post na forum angielskojęzycznym i ... Slic3r PE źle generował GCOD. :/ Podałem coś drukarce sprzed ostatniej marcowej aktualizacji na PET-G i poszło jak złe. Nie wiem, czy się po tym wszystkim teraz cieszyć.. :/ 🙄

Wersje alpha i beta tak mają 😉 Ostatnia stabilna wersja Slic3ra wyszła w grudniu.

Posted : 05/04/2019 8:11 pm
Share:

Please Login or Register