Notifications
Clear all

Repetier server  

  RSS
Pavel Hora
(@pavel-hora)
Eminent Member
Repetier server

Při procházení webu jsem narazil na https://www.repetier-server.com/ což je  obdoba Octoprintu. Hlavně mě mile potěšilo, že podporuje češtinu. Pokud k raspberry připojíte malý LCD display získáte pěkné grafické ovládání vaší tiskárny. Tiskárna pak jde ovládat jak přes webové rozhraní, tak přes LCD u raspberry. Podařilo se mi bez velkých problémů i rozchodit ovládání tiskárny přes internet a ni nemusíte mít pevnou IP adresu. Repetier server nabízí jak ve verzi free tak v placené. Nyní mají slevu, tak jsem si ho koupil abych mohl využívat všechny funkce. Pokud by někdo  potřeboval pomoc s nastavením, tak rád pomohu.

Posted : 14/01/2020 10:29 am
Pavel Hora
(@pavel-hora)
Eminent Member
Topic starter answered:
RE: Repetier server

Ještě přikládám foto grafického rozhraní. 

Posted : 14/01/2020 10:43 am
Vlada
(@vlada)
New Member
RE: Repetier server

Dobrý den,

co je potřeba ještě přikoupit aby bylo možné takto tiskárnu obsluhovat? Právě řeším umístění nové MK3S + MMU2S v dílně a toto řešení se mi od první chvíle líbí. Odmítám složitě laborovat s Ocktoprintem, když jsem zde v diskuzích viděl, kolikrát a jaké s tím všichni stále mají problémy.

Celkově řeším jak tiskárnu spravovat a připravovat pro ni data přes domácí síť, přeci jen nahrávání na SD kartu je děsně nepraktické i když chápu, že spolehlivé.

Už jsem kvůli tomu do dílny sehnal starší PC, ale možnost práce přes síť by se mi líbila víc.
Předem moc děkuji za rady
Vláďa

Posted : 12/10/2020 6:26 pm
Pavel Hora
(@pavel-hora)
Eminent Member
Topic starter answered:
RE: Repetier server

Dobrý večer,

zde jsou odkazy na zprovoznění, vše je v češtině od Lukáše Kořínka:

 

Posted : 12/10/2020 6:34 pm
Soukupr liked
Soukupr
(@soukupr)
Active Member
RE: Repetier server

@vladimir

No já se na toto také chystám, ale s nebudu používat velké PC ale Raspičko 3 - jednak s ním mám už trochu zkušeností, a taky jsem tu měl jedno volné 😀.

Tiskárna bude propojena s Raspičkem přes USB a displej přes HDMI + USB /to kvůli dotykovému ovládání/.

Jinak  u toho Rspi mám  displej https://rpishop.cz/displeje-monitory/1073-waveshare-7-hdmi-lcd-h-s-krabickou-1024x600-ips.html

Výhodou je že Raspičko je mrňavé, má malou spotřebu - nevýhodou pro spoustu lidí může být, že to běží na Linuxu. Minulý týden mi přišla k němu kamera a teď to čeká na první pokusy. Ještě koketuji s myšlenkou použití Octoprintu - ten je zdarma, u Repetieru z toho co jsem si zatím teoreticky nastudoval je v podstatě nutnost si koupit licenci.

 

Posted : 24/11/2020 8:57 pm
roman_cb
(@roman_cb)
New Member
RE: Repetier server

@pavel-hora

Dobrý den, mohu se zeptat jestli se dá spustit Repetier server i na Raspberry zero-W? Když dám paměťovku s Repetierem do Paspberry pi tak funguje a v Zeru nejde.

Posted : 09/02/2021 6:56 am
Soukupr
(@soukupr)
Active Member
RE: Repetier server

No na velkém Raspi to jde bez potíží, ale s Zero nemám zkušenost - nic méně pokud se mi vybavuje tak u Zera bylo potřeba něco povolovat v menu tiskárny - bylo to sice v souvislosti s Octoprintem na Zeru, ale dle mého názoru to  i zde bude nutné - podívejte se https://help.prusa3d.com/cs/article/raspberry-pi-zero-w-preparation-and-installation_5537

Třeba vám to pomůže.

Posted : 09/02/2021 9:43 am
roman_cb
(@roman_cb)
New Member
RE: Repetier server

Když neběží Repetier server tak tiskárna nic nezmůže. Vaše rada mi zase nepomohla. Děkuji.

Posted : 09/02/2021 9:46 am
Share: