Notifications
Clear all

Octoprint - externích 5V pro Rambo  

  RSS
jakub.p10
(@jakub-p10)
New Member
Octoprint - externích 5V pro Rambo

Ahoj, chtěl jsem se zeptat. Mám nyní připojenou tiskárnu k Raspberry s Octoprintem. Mám udělaný extension shield pro Raspberry, které ovládá relé. Toto relé je předřazené Prusa i3Mk3 PSU.  Díky němu mohu přes plugin PSU control zapínat /automaticky vypínat tiskárnu. Jediný problém však je, že nelze tiskárnu připojit v interface Octoprintu, MCU na Rambo boardu nemá napájení z USB a ve chvíli vypnutí PSU tedy není aktivní.  Einsy Rambo je však osazeno konektorem J7  (druhá stránka schematic) . Snese Rambo přivedení externích +5V na tento konektor, nebo se tím regulátor LM25011MY odpálí ( případně jiná elektronika) ? 

Díky za radu a dikuzi. 

 

Jakub 

Posted : 27/02/2020 12:09 pm
Zoltan
(@zoltan)
Member Moderator
RE: Octoprint - externích 5V pro Rambo

Proč chceš vypínat celou tiskárnu? Po ukončení tisku? Já používám wifi switch (220V) , který je na zásuvce 220 - nezasahuji do boardu (nepřicházím o záruku). Napájíš Raspbery z tiskárny?

edit: externím vypínačem by se vyřešilo napájení Raspbery, pokud je napájené z tiskárny. 

Nejsem si jist, že tady někdo na tvoji otázku odpoví. Nebývá standardní, že proti sobě připojíš dva zdroje, je těžké odhadnout co to udělá (při nějaké špičce jedním nebo druhým směrem)

even an old man can learn new things 🙂
Standard I3 mk3s, MMU2S, Prusa Enclosure, Fusion 360, PrusaSlicer, Windows 10
PRUSA MINI+ Prusalink + Prusa Connect

Posted : 03/03/2020 4:39 pm
David T.
(@david-t)
Noble Member
RE: Octoprint - externích 5V pro Rambo

Kdybych to řešil já, tak bych to asi řešil tak, že v propojovacím konektoru mezi Raspberry a Rambem bych vynechal napájecí pin úplně. Když zůstanou propojené jenom země, tak komunikace bude fungovat i když bude mít každá z desek nezávislé napájení.

Posted : 06/03/2020 11:43 am
Share: