Notifications
Clear all

Zbytočný upgrade?  

  RSS
patrik.m
(@patrik-m)
New Member
Zbytočný upgrade?

Zdravím, ako spokojný majiteľ Prusa i3 Plus by som sa chcel spýtať či sa oplatí kúpiť upgrade na MK2. Rozmýšlam, že upgradnem aj ja, ale s tlačou nemam žiadny problem tlačí perfektne na všetkých nastaveniach a dosku kalibrujem možno tak raz za dva mesiace. Pýtam sa preto aby som neurobil chybu a nemusel stále donekonečna niečo nastavovať a vyladovať po prechode na MK2. Je kvalita tlače na oveľa vyššej úrovni? Vzrastú vydavky na kupovanie tej fólie na ktorú sa tlačí? Môžem abs tlačiť rovno na tu vyhrievnú dosku?
Ďakujem

Posted : 04/09/2016 11:13 pm
miroslav.h4
(@miroslav-h4)
Honorable Member
Re: Zbytočný upgrade?

Upgrade se vyplatí. Zmizí problémy s přilnavostí a tiskárna se sama kalibruje při každém tisku. Tikne se přímo na tu fólii. Ta se nevyměňuje při každém tisku, ale pouze při vážném poškození. Kvalita tisku je lepší už jenom díky možnosti Z-HOPu (nadzvednutí trysky při přejezdech) Toto je možné pouze u MK2 díky trapézovým šroubům na ose Z.

Posted : 30/09/2016 6:59 am
David T.
(@david-t)
Noble Member
Re: Zbytočný upgrade?

Z-hop je samozřejmě možný i u metrických závitovek, to je vlastnost sliceru a ne tiskárny. Ale na těch závitovkách to neúměrně prodlouží tisk, protože svislý pohyb je pomalý. A podmínkou je samozřejmě i to, že Z osa je mechanicky v pořádku, ale to platí pro jakoukoliv mechaniku.

Posted : 30/09/2016 8:32 am
michal.n
(@michal-n)
Eminent Member
Re: Zbytočný upgrade?

podla mna sa to neoplati.. pokial pochopis princip a know how, budes mat pekne prace aj na cinskej tlaciarni. A MK1 je v celku dobra tlaciaren.. ma svoje muchy ale da sa s tym zit v hobby sfere. Pre nesikovnejsich je MK2 dobra volba.

Posted : 21/12/2016 11:07 am
Share: