Notifications
Clear all

[VYŘEŠENO] Nejde ani jeden ventilátor  

  RSS
michal.v3
(@michal-v3)
Active Member
[VYŘEŠENO] Nejde ani jeden ventilátor

Tak jsem nakonec složil po několika problémech tiskárnu a chystal jsem se k tisku. Nainstaloval jsem programy, zahřál podložku a trysku, kalibroval trysku k desce. Vše jsem dělal dle video návodu a chtěl tisknout batmana.

Při tom jsem zjistil, že se mi netočí ani jeden z ventilátorů (u trysky a tiskový). U toho tiskového jsem našel, že se s ABS netočí, ale ten u trysky se točit měl a netočil.

Proto jsem vše zastavil a znovu rozbral desku. Vše mám zapojené dle návodu. Respektive mám to ve správných konektorech, ale ventilátor trysky má opačně připojené barvy kabelů, než je v návodu. Konektor však nelze otočit, protože jej lze vložit pouze jedním směrem.

Pro jistotu jsem oba vytáhl a vložil (tiskový ventilátor jsem zkoušel otočit), ale opět se neroztočil ani jeden. Tentokrát jsem pokus ukončil na 70 C.

Zkoušel jsem pojistky, ale ty jsou v pořádku.

Nevím v čem je chyba, vše ostatní funguje, tedy alespon když jsem zkoušel pohyby v pronterfacu. Jediný motor, který jsem nevyzkoušel je podavač filamentu, protože napoprvé jsem nevěděl, jak ho do něj zavést a když jsem pak položku našel v menu, tak chtěl mít plně zahřátou trysku, což jsem bez funkčního ventilátoru nezkoušel.

Zkoušel jsem napojit ventilátory na jiný zdroj, ale ani tak se mi je nepovedlo roztočit ( i když nevím, zda jsem to dělal správně).

Nevítě v čem může být chyba?

Posted : 06/11/2015 8:34 pm
michal.v3
(@michal-v3)
Active Member
Topic starter answered:
Re: Nejde ani jeden ventilátor

Tak tiskový ventilátor funguje, ale na extruderu stále nic. Můžu se zeptat jak máte vedeny kabely od něj. Jde mi o nový model s dvěmi připojenými větráky do fan 1 a fan 2. Jde o fan 1 zda černý kabel je blíže kraji desky či středu desky.

Posted : 06/11/2015 10:15 pm
V.S.
 V.S.
(@v-s)
Honorable Member
Re: Nejde ani jeden ventilátor

Podle mě jsou ty kablíky v konektoru přehozený.
Červený by měl být vpravo.
Měly by jít vycvaknout z konektoru a přehodit.

Posted : 07/11/2015 7:09 am
Josef Průša
(@josef-prusa)
Member Admin
Re: Nejde ani jeden ventilátor

Dobry den, moc se omlouvame, kdyz jsme zaucovali novacka, nebyli jsme schopni vse ohlidat. Spatne osazeny konektor ventilatoru trysky se tyka pouze par uzivatelu, ale pripravili jsme jednoduchy navod jak vse rychle vyresit 🙂 Mrknete zde

Founder and owner / Majitel a zakladatel
Posted : 07/11/2015 7:17 am
michal.v3
(@michal-v3)
Active Member
Topic starter answered:
Re: Nejde ani jeden ventilátor

Děkuji, po opravě prvním způsobem větrák již funguje.

Posted : 07/11/2015 12:01 pm
Share: