Notifications
Clear all

rozmery  

  RSS
Milos V.
(@milos-v)
Prominent Member
rozmery

Ahoj,
tiskárnu mi sice přinese až Ježíšek, ale abych mohl co nejdříve začít, snažím se pro ni s předstihem připravit volné místo.
V popisu tiskárny jsou rozměry 42x42x38 cm. Mohla by mi prosím nějaká dobrá duše změřit jak veliký prostor je skutečně potřeba pro tiskárnu s ohledem na pohyby při tisku apod.
Bude mě to stát nějaké vrtání a vypadá to, že bych mohl dát základnu o šířce 55cm. Hloubka rovněž cca 55cm, ale šlo by asi i více, výška není problém.
Moc děkuji.

Miloš.

Posted : 20/11/2016 7:35 pm
Milos V.
(@milos-v)
Prominent Member
Topic starter answered:
Re: rozmery

No tak, fakt nikdo? To chcete abych 25.12. vrtal, řezal a dělal police? Vzpomeňte si, když jste čekali na svoji tiskárnu, bavilo by Vás si po složení místo prvních pokusů hrát si na truhláře? 😉
Potřebuju vytvořit místo, na jídelním stole bude cukroví, z toho mě žena hned po smontování vyhodí (ne-li dřív).

Posted : 21/11/2016 6:18 pm
Honza K. liked
jan.p18
(@jan-p18)
Trusted Member
Re: rozmery

Budu hodný, takže hloubka 57, šířka 60, výška 60. A ačkoliv je to moje hračka, tak nejvíc požadavků na tisk je od manželky 😀 (ulomené ručky od mlýnků, kartáčů, podpatky na lodičky, ...).

Posted : 21/11/2016 8:39 pm
Milos V.
(@milos-v)
Prominent Member
Topic starter answered:
Re: rozmery

Díky moc. Vidím to taky tak, že nejvíc mě bude zásobovat manželka. I když, o víkendu už jsem kvůli tiskárně co ani ještě nemám málem jednu dostal. Na vánočních trzích jsem ženě "omylem" řekl, že kdyby se jí něco líbilo, ať si to vyfotí, že ji to k Vánocům vytisknu 🙂
Když už jsi mi to změřil, můžu ještě jeden dotaz? Budu mít v mým brlochu trochu problém s tou šířkou. Těch 60 je kvůli přívodnímu kabelu ve spodní části, nebo i potom kvůli něčemu výš? Po celé šířce jsem zatím nevykouzlil víc než 56 cm prostoru, ale dole jsem to schopný rozšířit.
Těžko vysvětlovat, ale místa je málo a z mnoha důvodu by umístění v pracovně mimo dosah dětí bylo nejlepší. Na šířku 60 bych musel říznout ještě do jednoho kusu nábytku.
Tady je náčrt jak mi to vychází:

Posted : 21/11/2016 9:43 pm
V.S.
 V.S.
(@v-s)
Honorable Member
Re: rozmery

Domluv se s manželkou, aby ti dávala části tiskárny jako z adventního kalendáře - tak to stihneš postupně postavit a na Štědrej den slavnostně spustit 😉

Kolem tiskárny není nikdy dost místa.
Doporučuju ji postavit na bytelný kus nábytku a podložit antivibrační podložkou (je tu o tom celé vlákno) rozhodně bych ji nedával na nějakou poličku.

Posted : 22/11/2016 5:29 am
jan.p18
(@jan-p18)
Trusted Member
Re: rozmery

tech 60 je jednak ten napájecí kabel a pak jsou přívodní kabely na Z osu, Takže pokud máš max 56, tak bude stačit napájecí kabel nějak zasunout, ale zase nevím, když to někam přimáčkneš, jestli se ti neuvaří trafo.

Posted : 22/11/2016 7:36 am
David T.
(@david-t)
Noble Member
Re: rozmery

Taky je potřeba myslet na to, že někdy je dobré mít k tiskárně přístup z boku nebo dokonce i zezadu kvůli pohodlnějšímu sejmutí předmětu z podložky. Ono to vždycky nejde úplně lehce a pokud se k tomu člověk může dostat z více stran, je šance na nedestruktivní sejmutí mnohem vyšší.
Ze stejného důvodu není špatné mít přístup ze všech stran kvůli pohledové kontrole tištěného objektu, zejména ze začátku, když s tím člověk nemá zkušenosti a potřebuje vidět, jak se to aktuálně daří tisknout.

Posted : 22/11/2016 8:02 am
V.S.
 V.S.
(@v-s)
Honorable Member
Re: rozmery

Teď jsem měřil služební i3 sice máme jen starší verzi, ale rám je stejný.
Těch 56cm by mělo stačit a napájecí kabel se dá koupit i boční běžně v PC prodejnách

Posted : 22/11/2016 9:27 am
jan.p18
(@jan-p18)
Trusted Member
Re: rozmery

A ještě jedna poznámka, která nesouvisí s rozměrem, ale s hlukem. Počítáš s tím, že tisky trvají několik hodin?
Že pokud budeš tisknout přes noc, že tě vyhodí z baráku i s tiskárnou? Chce to najít nějaké místo, kde nikomu nebude vadit, že to dělá hluk?

Posted : 22/11/2016 10:42 am
V.S.
 V.S.
(@v-s)
Honorable Member
Re: rozmery

Nemusí být tak úplně pravda, když se udělá pár úprav tak je tiskárna tichá, že se dá vedle ní i spát.
Má domácí 3D tiskárna mi stojí na stole cca 3m od postele a není problém - pravda nejhučnější jsou ventilátory a to i navzdory tomu, že mám osazené Sunon MagLev a Noctua

Posted : 22/11/2016 5:41 pm
Milos V.
(@milos-v)
Prominent Member
Topic starter answered:
Re: rozmery

Díky moc za rady. Úplně zastrčené to nebude, ale místa je málo. Právě abych to nemusel mít v obýváku nebo v ložnici a zároveň to nebylo moc nadosah malým ničitelům. Takže vyhrála pracovna, tam nikdo nespí, aspoň ne záměrně 🙂
Počítám s bytelnou policí, konzoly s nosností 80kg každá, pořádný kus silného lamina. Snad mezi polici a konzoly vymyslím nějaké antivibrační podložky, někde jsem četl o rezonování police do stěny. Bude to určitě bytelnější než zbytek nábytku v pracovně, který vyrobili soudruzi ve Švédsku.
Ale pro jistotu mám v hlavě pár záložních řešení, tisknout se musí hned, i kdybych měl sundat další kusy nábytku 🙂

Posted : 22/11/2016 8:48 pm
Milos V.
(@milos-v)
Prominent Member
Topic starter answered:
Re: rozmery

Tak když už jsem tu téma před skoro dvěma měsíci rozjel, tak ještě poreferuju, jak to dopadlo.
Takže Ježíšek a manželka nezklamali a tiskárna pod stromečkem byla. Dle vašich rad jsem si předpřipravil dopředu polici o rozměrech 60x60cm. Kvůli vibracím jsem ji vybavil zbytkem luxusního linolea.
25.12. = stavba, 26.12. = kalibrace a první tisky. Vše naštěstí úspěšně.
Místo pro tiskárnu zatím dostačující, hluk v pracovně přijatelný.
Vlastně mám teď dvoupatrové tiskové centrum 2D/3D.
Přikládám fotku z mého workplace (to malé žluté je Marvin 🙂 ) a ještě jednou díky. Miloš.

Posted : 26/12/2016 7:57 pm
Share: