Notifications
Clear all

PLA prestane podavat  

  RSS
bboublik
(@bboublik)
Active Member
PLA prestane podavat

ahoj , jsem novacek v pla tisku , sehnal jsem civku na 3mm a delam prvni pokusy, stava se mi ze pri tisku vetsi plochy ,prestane dodavat extruder material , ucpana tryska . Prohreju opet a trysku se mi zatim vzdy podarilo nejak rozdejchat , ale tisknout takto nejde.
Muzete poradit nejakou prevenci , cetl jsem neco jako olej ke vstupu PLA do extruderu ale tam to pri 10 hod tisku budu tezko dodavat.Pripadne jak trysku procistit , kdyz jsem tiskl jen ABS cca 2 roky tak jsem pouzival aceton ale tady netusim .
Nastaveni teploty od 210-220 . Tryska 0,4 ,obvykle vyska vrstvy 0,2

Diky Bobo

Posted : 16/12/2017 3:00 pm
V.S.
 V.S.
(@v-s)
Honorable Member
Re: PLA prestane podavat

Zkus snížit retrakce na 0.5-0.6mm.
Olej funguje stačí do dust filteru dát trochu silikonového oleje (nebo i kuchyňský olej)

Posted : 16/12/2017 5:08 pm
bboublik
(@bboublik)
Active Member
Topic starter answered:
Re: PLA prestane podavat

ahoj , dekuji za rady dust filter si jdu teda vyrobit , manzelce odeberu kunchynskou houbicku a stahnout vazacim paskem

vyzkousim , jeste jsem koupil nylon a pet tak predpokladam ze to bude stejnej boj 🙂

Posted : 16/12/2017 5:48 pm
V.S.
 V.S.
(@v-s)
Honorable Member
Re: PLA prestane podavat

Nylon je "svině" 😉
PET je v pohodě na perfektně čisté sklo chytne bez problémů

Posted : 16/12/2017 5:54 pm
bboublik
(@bboublik)
Active Member
Topic starter answered:
Re: PLA prestane podavat

ahoj vracim se k problemu , takze vycisteni filamentu , pouziti jineho filamentu , kontrola a cisteni trysky , neni ucpana a zda se ze vse je jak ma byt , zkousel jsem i rady cisteni pomoci filamentu , po vyextrudovani jsem nechal zatuhnout a pak nekolikrat za sebou ohrival a vysouval schladny konec , tim sem vytahl i zbytky predchozich naplni a proste uz nevim co dal cistit. Protoze uz poradne ten strojek netiskne rok tak zkousim jestli nemate nekdo dalsi radu . To kdy to prestane podavat je celkem nepravidelne jednou to dotiskne jednou ne, zajimave je tedy ze pro celkem rozumny taveni pla jsem na lcd jiz na nakych 250-260 stupnich coz me privadi k myslence ze mozna nechodi spravne termistor. Nemate ho nekdo zmereny ? 100 a 200 stupnu kolik ma ohmu , chci se na to pres zimu vrhnout a nak uz to douchodit. Mozny jsou uz dolamane vodice ktere proste nechodi vsude jak maj . Mate nekdo zkusenosti pripadne da se nekde sehnat nejaky upgrade rovnou na 1.75 tady na strankach uz nemaji velmi dlouho. Nekdo Praha a okoli kdo by to uchodil, provedl upgrade ?

Posted : 10/11/2018 10:27 pm
Share: