Notifications
Clear all

Jitter ve vrstvách  

Page 2 / 2
  RSS
PU2
 PU2
(@pu2)
Eminent Member
Re: Jitter ve vrstvách

Přátelé, toto vlákno se dostalo poněkud jinam a tak si dovolím i já něčím přispět. Sleduji to již od začátku a dovoluji si navíc s mnoha názory uživatele Joshua souhlasit. Nejsem sice ve všem tak radikální, ale jsem zvyklý dělat věci pořádně a vyžaduji to i po jiných a divím se, že spoustě uživatelů skutečně nevadí, že tiskárna velmi jednoduchá provedením je zbytečně degradována zřejmě pouze kvůli zisku nesmyslně nekvalitními díly a ne příliš tuhou mechanickou konstrukcí (nyní mám na mysli řadu MK2). Tiskárnu vlastním cca 1 rok a pořídil jsem ji proto, abych si trochu rozšířil obzor, takže jsem vzal stavebnici, abych vše důkladně pochopil. Již od prvních okamžiků bylo zřejmé, že to budu muset poněkud modifikovat viz https://shop.prusa3d.com/forum/original-prusa-i3-mk2-czech-%C4%8Cesky--f22/vestavba-mk2-do-jineho-ramu-t1398-s70.html#p25037 , navíc i já měl vyhřívanou podložku již tenkrát pěkně křivou (což mne též štvalo) a s pomocí ocelového měřítka a vymezovacích podložek jsem ji v rámci možností doladil (i když ten její držák nebyl dostatečně tuhý dle mých představ).
Objednávka tiskárny a komunikace s podporou již tehdy byla tragická, na emaily se nikdo neobtěžoval odpovídat, s dodržováním dohodnutého termínu si též nikdo nelámal hlavu a jak je vidět z anglického fóra, tam je to mnohokrát ještě horší, lidé platí dopředu a čekají měsíce, což je pro mne nepochopitelné a svědčí to o velké míře tolerance stávajících i budoucích uživatelů (rozuměj "ovcí") a můj dojem z firmy PRUSA RESEARCH je, že začali s podnikáním od nuly bez předchozích zkušeností z profesionální výroby a vývoje čehokoliv s tím, že se vše učí za jízdy a dělají to poněkud odlišně od systému práce, na který jsem např. já zvyklý. Kupodivu jim to funguje. Od počátku jsem byl z té hračky nadšený, nebral jsem to zdaleka jako profesionální zařízení a spousta výtisků mne překvapila jejich kvalitou, dokonce jsem ji začal používat i pro výrobu některých dílů pro moje výrobky. Nicméně faktem je, že jsem postupně zrušil své další objednávky MMU i MK3 právě kvůli změnám původně uváděných termínů dodání, navíc dle fóra má s MMU stále hodně uživatelů problémy. Takže si pouze přeji, aby Josef Průša naslouchal uživatelům a směřoval další vývoj více ke vzájemné spokojenosti obou stran. Joshuovi bych doporučil ještě trochu trpělivosti, já sám jsem mechaniku koupené stavebnice po prvních výtiscích celou povolil a pečlivě dostavil ještě jednou (samozřejmě jsem vyměnil všechna ložiska i pojezdové tyče!) a od té doby tiskne celkem kultivovaně a bez problémů, kromě poměrně frekventované závady s nekvalitním (zřejmě i poddimenzovaným) vypáleným konektorem k vyhřívané podložce. 3D tisku zdar 😉

Posted : 19/11/2017 4:29 pm
V.S.
 V.S.
(@v-s)
Honorable Member
Re: Jitter ve vrstvách

Pánové nechci Vás podceňovat, ale stěžovat si na něco co jste si nezaplatili je trochu mimo... (kit nemá email ani tel. podporu)

Na e-mail u kitů reagují až mají zřejmě čas což chápu. Ovšem když jsem emailem reklamoval reagovali do 48h což je naprosto v normě a po dohodě mi např podložka byla vyměněná téměř okamžitě (v úterý potvrzená reklamace výměnou a ve čtvrtek stejný týden jsem měl novou na stole).
Nechápu když mám něco poškozeného proč to nereklamujete a stěžujete si na foru a ještě tady urážíte lidi co se snaží pomoci.

Jediné co bych vytknul Průšovcům je, že už se na foru téměř nevyskytují, takže tady radí v podstatě jen zákazníci zákazníkům, což je rozhodně špatně.

Posted : 19/11/2017 8:20 pm
PU2
 PU2
(@pu2)
Eminent Member
Re: Jitter ve vrstvách

Re: Jitter ve vrstvách

Citace vojtech

Příspěvek od vojtech » ned lis 19, 2017 7:20 pm

Pánové nechci Vás podceňovat, ale stěžovat si na něco co jste si nezaplatili je trochu mimo... (kit nemá email ani tel. podporu)

Vojtěchu,
domníval jsem se, že můj snad konstruktivní příspěvek bude jasný a dostatečně srozumitelný. Není v něm jediná urážka ani stížnost na něco, co jsem neplatil. Ani jsem nechtěl nic reklamovat. Chtěl jsem pouze popsat své dojmy a měl jsem pouze na mysli emailovou komunikaci před objednáním tiskárny a dále ohledně objednávky a jejího upřesnění. To snad nemá s podporou nic společného. Předpokládám, že slušností je odpovědět max do 2 dnů. Toť vše.

Posted : 19/11/2017 8:54 pm
David T.
(@david-t)
Noble Member
Re: Jitter ve vrstvách

...

Vlákno jsem četl celé a nebudu zbytečně komentovat věci, které komentovat nemá smysl. Mám jenom jednu radu, resp. postřeh z praxe. Na těch tvých výtiscích jsem si všimnul, že máš poměrně vysoký počet perimetrů. Nevím sice, co tím přesně sleduješ, nicméně moje zkušenost říká, že moc velký počet perimetrů vede ke zhoršení kvality svislých stěn, zejména pokud není chirurgicky přesně kalibrovaný extruder. Ze zkušenosti vím, že pro 99% věcí mi stačí perimetry 2, když jsem potřeboval něco echt pevného, tak 3. Jenom naprosto výjimečně jsem použil 4, ale to byl předmět, který měl 0% infill. Na zobrazené výtisky by měly bez problému stačit 2.

Posted : 19/11/2017 10:02 pm
Page 2 / 2
Share: