Notifications
Clear all

Zamrzající software  

  RSS
Přemysl Menčík
(@premysl-mencik)
Active Member
Zamrzající software

Zdravím přátelé!
Na univerzitě používáme I3 MK2 a začalo se mi stávat, že tiskárna v některém okamžiku přestane tisknout, zastaví se na místě a ovládání se ukrutně zpomalí. Vypnout tisk se nenechá, reakční doba pohybu v menu je několik minut a je třeba jej ( i několikrát za sebou) resetovat. Dělá to u různých gcodů a v různých místech, přestože většinou ty samé kódy vytiskne bez problémů. Nepomohlo přehrání firmware na poslední aktuální verzi, problém se stále objevuje.
Netušíte někdo, prosím, co je příčinou? Nemůže být třeba nějak "zavirovaný"? Díky za všechny tipy a rady.

Přemysl Menčík
Brno

Posted : 21/12/2017 1:02 pm
hp.pavel@seznam.cz
(@hp-pavelseznam-cz)
Estimable Member
Re: Zamrzající software

Dovolil bych si reagovat neb se mi něco podobného stalo doma na mé MK2S. Tedy tiskárna se zasekla a pomohl až druhý reset.
Našel jsem příčinu takže možná to pomůže i Vám.
Celý problém byl v tom že jsem měl ve stejné zásuvce také zářivku kterou mám poblíž tiskárny aby na to člověk viděl. No a tiskárna se někdy zasekne když zářivku vypnu nebo zapnu. Tento problém jsem vyřešil jednoduše zářivku nevypínám po dobu tisku a od té doby se mi to nestalo.

Vím jistě že to tím bylo neb když jsem zhasl zmizel spodní řádek tiskárna se zastavila a pohyb v menu byl jak popisujete velmi komplikovaný naštěstí se mi to stalo vždy při začátku tisku a náhodně tedy né vždy. Tak to nebyl až tak velký problém ale pokazil jsem takto asi 5 tisků než mi došlo kde je problém a co spolu souvisí.
Jak píšu možná vám to pomůže najít problém a možná to bude něčím jiným ale za kontrolu co vše je zapnuté na stejné větvi zásuvek nic nedáte.
Přeji ať problém rychle vyřešíte.

Pavel Ostrava

Posted : 21/12/2017 2:44 pm
Share: