Notifications
Clear all

Autodesk Inventor 2018  

  RSS
Zdenda-ZN
(@zdenda-zn)
Estimable Member
Autodesk Inventor 2018

Zdravím. Chtěl bych poprosit kdo má zkušenosti s programem Autodesk Inventor 2018. Začínám se v něm učit. Mám verzi education, takže zdarma. Vše probíhá tak jak má až do okamžiku, kdy chci soubor exportovat do potřebného STL. Vznikne z toho nesmysl, který nemá ani požadované rozměry. V STL to musím zvětšit na 1000%, aby to mělo alespoň přibližně rozměry, co potřebuji (+- 0,2mm). Viz obrázek. Nepomáha ani ukládání do jiných formátů (dwg, obj,...) a následný konvert do stl. Neví někdo co kde nastavit, nebo kde dělám chybu? Díky.

 

Posted : 18/09/2019 7:17 pm
Jarda
(@jarda)
Active Member
RE: Autodesk Inventor 2018

Když exportuješ v Inventoru objekt do .stl, tak tak klikni na "možnosti" a nastav tam jednotky "milimetry" a rozlišení na "vysoké". Můžeš ještě zkusit posouvat s "Odchylka plochy" pro eliminaci těch trojúhelníků. Obvykle kolem 30%. Nicméně po převodu do .stl to nikdy nebudeš mít tak vyhlazené jako v modelu.  Cituji wiki: "STL soubor popisuje syrový, nestrukturovaný triangulovaný povrch pomocí jednotkových normálových vektorů a vrcholů (uspořádaných podle pravidla pravé ruky) trojúhelníků ve trojrozměrné kartézské soustavě souřadnic. " 

Posted : 19/09/2019 5:55 am
Zdenda-ZN
(@zdenda-zn)
Estimable Member
Topic starter answered:
RE: Autodesk Inventor 2018

Díky za tip. Mrknu na to, až dorazím z práce. Nicméně problém jsem dočasně vyřešil tím, že jsem uložil z Invertoru soubor *.ipt a otevřel ho ve Fusion 360. Tam jsem dal uložit jako *.stl a vše proběhlo tak jak mělo. Každopádně je to pro mě dost komplikovaný postup vzhledem k náročnosti obou programů na výkon PC. Nicméně bych nesouhlasil s tvrzením, že model po převodu do *.stl nebude nikdy tak vyhlazený jako model vytvořený v programu. Zatím všechno co jsem nakreslil odpovídalo rozměry i povrchem u výtisku. Ať už to bylo ve Fusion 360, Thincadu, nebo Invertoru.

Každopádně moc děkuju za tip.

Posted : 19/09/2019 6:33 am
Share: