Notifications
Clear all

Stavba MK3S+, pár drobných záseků  

  RSS
Dejf
 Dejf
(@dejf)
Trusted Member
Stavba MK3S+, pár drobných záseků

Tak mi dorazila stavebnice a v zásadě to vyšlo podle očekávání. Je to trochu větší výzva než skříň z IKEI, ale nic, co by jeden s trochou rozvahy nedal.

1. zásek - krátký řemen Y osy. Chyběly asi dva mm na to, aby řemen upevněný dle návodu šlo taky použít, Y tensioner nešlo přišroubovat. Tam je celé to řešení krapet nedoladěné, šroub pod napjatým řemenem bych nahradil dvojicí šroubů okolo něj, pak by to možná šlo i tak a nhrozilo poškození řemene. Zkoušel jsem ho nejdřív chytit a dlouhý šroub, ale ani to se nezdařilo. Nakonec sundán motor (Y idleru se protáčí jedna matka, tak jsem ho nedráždil a musím vztisknout náhradní), našroubováno na destičku, motorem vypnuto. řekl bych, že řemenu ty dva mm chybí, je dost napjatý, ale on časem lehce povolí jako všechny řemeny.

2. zásek - osa X. Tady byly v oranžových dílech nepatrné límce před kontrolními dírami a tyče prostě nešly dorazit bez toho, abych se bál jejich ohnutí. Vrtačka, nepatrná doúprava a pohoda, rozumnou silou nasazeno a doraženo do konců.

3. Nylonová struna pro zpevnění kabelů. Nasadit ji do toho nebyla žádná sranda a spáskovat bez toho aby vypadla taky nic moc... Možná větší dírku a jeden šroub na fixaci?

4. zásek Délka osy X. Zní to neuvěřitelně, ale jeden nalepený psí chlup bránil úspěšnému selftestu, po jeho odstranění hlava dojela doleva normálně a prošli jsme.

Kalibrace atd byly v pohodě, protože už jsem tu tiskárnu viděl v provozu a měl představu co a jak to má v praxi dělat - jen bych možná před prvotní kalibrací Z osy nechal natáhnout filament dovnitř - takhle to projelo asi pětkrát, než začalo PLA vycházet z trysky a už jsem se bál, že se mi hromadí někde kolem hotendu. Pak už jen podle oka a podle tisku k téměř dokonalému prvnímu výtisku.

 

Co mi pomohlo: zkušenosti se servisem šicích a vyšívacích strojů, pár let na elektrofakultě.

Čas: asi 8 hodin soustředěné práce průběžně přerušované dotazy juniorů kdy už to bude a na co je tohle a tamto - díky nim se pár věcí muselo rozebrat a udělat obráceně, neb soustředění je skutečně důležité pro správný postup. Příští bych odhadoval na max 4 hodiny.

 

Jo a elektronika je zatim bokem na stole, na rovnání kabelů uvnitř už jsem v noci neměl trpělivost. S velikostí mých prstů dost problém to tam všechno dostat a určitě ne do krabičky nasazené v rámu, tam nemám šanci - krabičku bych udělal trochu větší a přístupnější. Tady mne ještě nejmíň hodina práce čeká. Není náhodou někde alternativní tvar k vytištění?

My opinion may not be right, but regret having so bad and right one too often.My models are things you can't see on any shelve. I create things that don't exist and that should be the…

Posted : 02/05/2021 8:56 am
Kalimero
(@kalimero)
Reputable Member
RE: Stavba MK3S+, pár drobných záseků

Proč je popis stavby MK3S ve fóru pro MINI? Je to jen přehlédnutí, nebo jsi fakt omylem postavil MK3S z dílů na MINI? 😀 

Nejsem zaměstnancem Prusa Research.

Posted : 03/05/2021 4:46 pm
Dejf
 Dejf
(@dejf)
Trusted Member
Topic starter answered:
RE: Stavba MK3S+, pár drobných záseků

@kalimero

Oujee, tak dlouho jsem lítal po fóru, hledal věci až jsem to nakonec postnul blbě. Dá se to přesunout?

My opinion may not be right, but regret having so bad and right one too often.My models are things you can't see on any shelve. I create things that don't exist and that should be the…

Posted : 04/05/2021 8:51 am
Zoltan
(@zoltan)
Member Moderator
RE: Stavba MK3S+, pár drobných záseků

Jo , da , jdu to presunout.

even an old man can learn new things 🙂
Standard I3 mk3s, MMU2S, Prusa Enclosure, Fusion 360, PrusaSlicer, Windows 10
PRUSA MINI+ Prusalink + Prusa Connect

Posted : 08/05/2021 1:46 pm
Share: