Notifications
Clear all

Občas (čoraz častejšie) neberie SD kartu  

  RSS
alarmba
(@alarmba)
Estimable Member
Občas (čoraz častejšie) neberie SD kartu

Keď sa mi to stalo prvý krát, moc som si to nevšímal, naposledy som ju vyberal a vkladal asi 3 krat, kým ju načitalo, a nesmiem ju dať na slotu na doraz. Je to len môj problém, alebo sa s tým niekto stretol? Skusim pregumovať kontakty na SD karte, potom už len rozobrať a pozrieť sa ,aký je tam slot a vymeniť ho.

Prusa i3 MK3S

Posted : 02/06/2021 8:05 am
kUMters
(@kumters)
Estimable Member
RE: Občas (čoraz častejšie) neberie SD kartu

Ahoj, vyskúšal si inú SD kartu?

MK3S + MMU2S (@BMG + MOSQUITO), MINI, ANET A8

Posted : 02/06/2021 8:17 am
alarmba
(@alarmba)
Estimable Member
Topic starter answered:
RE: Občas (čoraz častejšie) neberie SD kartu

Ešte nie, aj keď mám dve. Skusim iné riešenie, ktoré mi poradil teraz kolega, ktorý sa týmto zaoberá. Dal mi puzdro s velkej SD karty, do ktorej vojde tá malá. Je jasné, že sa pri vkladaní ošúchavajú kontakty, takto sa ošúchajú na puzdre. To potom vyhodím a dám nové puzdro, ktorých má vela. A ešte skontrolujem či nie je nejaký kontakt nejak zatlačený, čo sa dá urobiť bez rozobratia. Vedel by mi to aj vymeniť, slot som už našiel na nete, ale je tam ten displej, robí sa to horucim vzduchom, a to by mohlo poškodiť displej, takže výmena slotu by znamenala najprv odstrániť dislej, a už to prestáva byť jednoduché. Na druhej starne, už som letoval smd-čka pištolovou letovačkou a lupou a úspešne, , takže asi by som zvládol aj výmenu slotu, ale beriem to ako krajné riešenie.

Prusa i3 MK3S

Posted : 02/06/2021 8:41 am
JeeRKa
(@jeerka)
New Member
RE: Občas (čoraz častejšie) neberie SD kartu

Ahoj. Dělá mi to stará MK2(MK2.5S) i starší MK3 ... na MK3 jsem dokonce musel SD kartu vypodložit papírkem, aby ji tiskárna vůbec načetla, předtím se stávalo že stačilo drcnout do stolu a během tisku se zobrazilo "načítání karty" a výtisk byl na vyhození.... karet jsem zkoušel několik, nepomohlo nic... Vyřešil jsem to nákupem RPi a tisknu přes Octoprint.

Posted : 14/06/2021 8:46 am
Share: