Notifications
Clear all

Tisk s podporou  

  RSS
robert.m30
(@robert-m30)
Trusted Member
Tisk s podporou

Zdravim,
prvykrat som tlacil s podporou a chcem sa opytat,ci je normalne,ze to ide tazko dole aj s kliestami a zanechava aj stopy.
dakujem

Posted : 25/04/2017 8:01 pm
miroslav.h4
(@miroslav-h4)
Honorable Member
Re: Tisk s podporou

Snad ti David ve tvém vláknu http://shop.prusa3d.com/forum/rady-k-tisku-nastaveni-slic3ru-kissliceru-oprava-m-f8/zaciatok-tlace-v-lufte-t4161.html odpověděl že výtisk je zřejmě určen k tisku svisle. Tak se ti ty podpory budou generovat jinak a nebudou tolik zlobit. A proč nepokračuješ v dotazech tam a zakládáš další vlákno?

Posted : 26/04/2017 10:22 am
David T.
(@david-t)
Noble Member
Re: Tisk s podporou

A jinak obecně co se týče podpor, je třeba to brát spíš jako z nouze ctnost než jako běžně používanou funkci a pokud možno se tomu výhýbat jak to jenom jde, protože pokud se to nepoužívá ve dvouextruderové konfiguraci s použitím rozpustného materiálu na podpory, tak to bude vžycky jenom o kompromisu mezi kvalitou výtisku a tím, jak dobře jde podpora sundat.
Já osobně mám dobré zkušenosti s podporami pouze v případech, kdy má být podepřena vodorovná plocha. Cokoliv jiného je vždy více či méně brutální opruz a dokonce i ty vodorovné plochy umějí občas pěkně potrápit.

Posted : 26/04/2017 11:24 am
Josef
(@josef-3)
Eminent Member
Re: Tisk s podporou

Já podpory nechávám vykreslovat přímo ve Sliceru (vyjímečně používám Meshmixer) a zatím všechny mi šly sundat dobře, bez viditelných známek na výtisku. I když je pravda, že občas ty podpory vnořené do výtisku (ústa, oči, atd.) jsou náročnější na začištění. Na tvé fotce mě zaujalo pozadí ženy, na první pohled je opravdu příšerné a rozhodně nevypadá jako na modelu. Skoro to vypadá, že se ti během tisku nestačilo chladit a roztékalo se...

Posted : 26/04/2017 5:54 pm
robert.m30
(@robert-m30)
Trusted Member
Topic starter answered:
Re: Tisk s podporou

Dakujem za odpoved ,pravdepodobne sa vyhnem podpore a ospravedlnujem sa za nove vlakno.

Posted : 26/04/2017 8:40 pm
Share: