Notifications
Clear all

Nedokončený tisk - kolize  

  RSS
LukaSHI
(@lukashi)
New Member
Nedokončený tisk - kolize

Zdravím všechny tiskaře. Mohl by mi někdo prosím poradit s nastalou situací? Posledních 14dní nejsem schopen dokončit jediný tisk.
Po určité době tisknutím PLA ať již 0,2 nebo 0,35 se z ničeho nic z trysky vytlačí více materiálu a o následně dojde ke kolizi a rozhození souřadnic.
Neví někdo čím to může být? Mám pocit, že něco podobného se tu již probíralo, ale nemůžu to téma najít. 😳
Děkuji za každou radu 😉

Posted : 07/03/2017 6:43 am
jan.s93
(@jan-s93)
New Member
Re: Nedokončený tisk - kolize

Ahoj, děje se mi teď to samé, našel někdo co je špatně?

Posted : 27/01/2019 2:34 pm
TomasT
(@tomast)
Trusted Member
Re: Nedokončený tisk - kolize

Ten materiál na obrázku je spálený - dlouho byl na trysce než spadnul do výtisku - nevytlačil se najednou skrz trysku.
Buď se ti při tisku materiál nabaluje při tisku zvenku na trysku (u PLA divné), nebo máš špatně dotaženou trysku (čínské mají občas kratší závitovou část a nedosednou při utažení na heatbreak) a prosakuje ti materiál závitem dolů (a nabalí se zase zvenku na trysku).
Pokud při tisku na trysku vidíš, měl bys tam ten nalepený materál navíc vidět ještě než spadne do výtisku.

Posted : 27/01/2019 8:29 pm
miroslav83
(@miroslav83)
Active Member
RE: Nedokončený tisk - kolize

Toto sa mi dialo este na mojej starej tlaciarni (vlastna vyroba) ked som skusal prvykrat Drivery od Trinamatic. Kedze sa prehrievali tak robili presne to co sa stalo tebe. Neviem ako je to vyriesene u novej MK3S ale ja som musel svoje Drivery chladit prudom vzduchu. Cital som tiez na strankach Trinamaticu, ze Drivery vedia svoju teplotu znizit nejakymi procesmi, aby predisli posunu, resp. preskoceniu kroku. Na to bol urceny specialny mod, ktory zamerne povoloval vyssi prud do krokovych motorov aby udrzali krutiaci moment a nepreskocili kroky, to vsak sposobuje aj zvysovanie teploty Driverov... A zas opacne, ak chces tichsi chod musis znizit prud prerozdelenim do vacsieho poctu medzi krokov co ma ale zas za nasledok znizenie krutiaceho momentu a defakto k obcasnemu preskoceniu kroku. 

Ale opakujem, ze netusim ako to je vyriesene u MK3S kde ak zvolis tichy chod, prides automaticky o funkciu kolizii, co dava zmysel (vid vysvetlenie vyssie).

Takze by som v tvojom pripade skontroloval najprv ci su dotiahnute vsetky skrutky v danej osi spravnost napnutia remena, a v poslednom rade ak sa to deje v rovnakom case plus minus 30min aj tu teplotu Driverov, ci maju moznost "dychat" a niesu zatlacene kablami, ktore znemoznuju prudenie vzduchu. 

This post was modified 4 years ago by miroslav83
Posted : 29/10/2019 9:24 pm
Share: