Notifications
Clear all

novej uživatel mk3  

  RSS
stanislav.d
(@stanislav-d)
Active Member
novej uživatel mk3

ahoj
prosim chtěl bych se zeptat na pár maličkosti ...jsem laik a novej uživatel ale pomalu se učim po 5 dnech staveni , deseti dnech kalibrace a první vrstvy jsem celkem i spokojen je to plna destička u první vrstvy a i stiskem 🙂 jen když tisknu kolem 10 cm tak pak už nikdy nedotisknu 🙁 netrefit nebo jak se jmenuje se mi utrhla v 80 procentech... ukažu foto když bude třeba,vždy se mi to odlepi od podložky 🙁 a to bylo uplne prileple...mam používat to lepidlo co mam v baličku? používam ty alkoholove hadříky isopropyla....a od te doby to ze zacatku drzi jak kamen asi :)jinak mi to nedrželo vůbec....jedu to přiložene Pla co bylo v balicku zadara ....pistalka a pes hned na poprvé a pak už se to trosku tahlo:( ted jsem poprvé použil to lepidlo pod marva a modlim se ....když dotisknu mužu nechat zavedenej filalentr nebo tom mam vždy odpojit? jinak mam radost a jsem spokojen až se to vychyta:)
pravda že netrefit jsem jel na jarove vode ...:( jsem nemel ty hadriky
samozřejmne každou radu moc rad uvitam ....marv zatim drží)

Posted : 17/03/2018 10:40 am
vladimir.s11
(@vladimir-s11)
Estimable Member
Re: novej uživatel mk3

Upřesni co přesně potřebuješ.
K začátku tisku. Osvědčilo se mě novou podložku pořádně umýt isopropylem. Potom pro poprvé lehce potřít lepidlem, TESA nebo Kores. Jen na horní straně. A dál už jenom umývat po každém tisku isopropylem. A po tisku nechat podložku vychladnout. A začínej s PLA. Asi po 10 mytích isopropylem podložku otočím a udělám totéž na druhé straně. Cca po 250 hod tisku podložku umyju acetonem a drsnou houbičkou na nádobí. Pro první tisk potom proces s lepidlem opakuji. Protože ale mám 3Dlac od www.materialpro3d.cz tak používám ten.
U tisků s malou základnou nebo vysokých při slicování přidej brim cca 5 mm.
Pro začátek se hodí jednoduché tisky jako logo Průša a pes Buddy z toho co je v ovladačích. Máš tam stl soubor i g-code.

Posted : 17/03/2018 12:15 pm
stanislav.d
(@stanislav-d)
Active Member
Topic starter answered:
Re: novej uživatel mk3

přesne tohle dekuji:)
logo a pes ,pistalka uz skoro dokonalost...ted zkoušim tu hlavu triceratops:)
ja myslel ze tam mam davat to lepidlo také pokazde když vycistim podložku izopropylalkoholem ...tak super že jenom jednou....lepidlo mam kores
logo drželo jak prikovane tak mam radost a ještě jednou dekuji

Posted : 17/03/2018 1:34 pm
hp.pavel@seznam.cz
(@hp-pavelseznam-cz)
Estimable Member
Re: novej uživatel mk3

Ahoj nemám MK3 ale pracuji na tom :-DOvšem vzhledem k tomu že i na plátech pro MK3 je stejná folie jako mám na tiskárně já bych mohl říci své zkušenosti.
Na začátku jsem také používal lepidlo stejně jako ty asi jsem četl stejné věci 🙂 V každém případě podložku od té doby co jsem to tu probral čistím následovně.
Pro: PLA isopropyl osvědčil se mi čistící prostředek TESKO asi za 19 kč s obsahem isopr.... přibližně po 10 tiscích očistím plochu houbičkou a PLA drží jak přibité
ABS stejný postup jen místo čisticího prostředku Aceton jinak postup stejný
pokud pak tisknu PLA provedu očistu podle bodu PLA a vše je v pohodě od té doby s odlepením nemám problém
Poslední dva dny tisknu PET s upgrade na MK3 a očista podložky stejná jako u PLA neb se tu všude píše jak moc to drží no a zas tak moc to nedrží 🙂 PLA drží mnohdy víc stačilo jen následovat rady co se zde píší snížit rychlost a snížit Z stejně jako pro ABS takže jsem dal rychlost na 90 a od té chvíle jsem vytiskl zatím jen tři tisky ale vše OK
Takže jak se píše udržuj plochu čistou a nemuže být problém. Až dokončím tisk a předělám svou MK2S na MK3 jistě to tu celé popíšu.
Tak tisku zdar. 😀

Posted : 17/03/2018 1:51 pm
stanislav.d
(@stanislav-d)
Active Member
Topic starter answered:
Re: novej uživatel mk3

ahoj všem 🙂
už to drží jako pribite hlava triceratops a vykrajovatko na velikonoce na jednicku )
jen se mi zda že triska trosku dre když tiskne o model to tak ma bejt nebo dře spiš to dela takove jakoby zvlastni zvuk..to je v pořadku ?

Posted : 18/03/2018 2:51 pm
Share: