Notifications
Clear all

pokracovanie v neuspesnom tisku  

  RSS
michal.n
(@michal-n)
Eminent Member
pokracovanie v neuspesnom tisku

je nejaky sposob ako nadviazat na tlac v pripade ze sa prerusi tlac? Stalo sa mi ze som pre vacsom projekte prisiel k tlaciarni a ona stala. myslel som ze je hotovo tak som to vypol ale potom som zistil ze podlozka je tepla a praca iba na cca 70%. Neviem co sa stalo, ale vtedy by mi dost pomohlo ak by sa dala praca reverzne posuvat, cize by sa nastavila hlavicka do vacsej vysky a potom by to krok za krokom posuvalo nazad aby sa nadviazalo na model tam kde sa to prerusilo. Mam to na vysivacom stroji a je to celkom dobra vec ked sa pretrhne nit, lebo sa posuniem x stehov nazad a potom to vysiva dalej.

Posted : 14/12/2015 10:27 am
renegadesk
(@renegadesk)
Estimable Member
Re: pokracovanie v neuspesnom tisku

Nedávno som omylom vypol tlačiaren a ked som ju zapol ostala na tom mieste ale nebolo možne z displeja zistit ako je vysoko tryska. Tak som posuvným meradlom odmeral výšku tlače a našiel si gcode toho suboru, nasiel miesto kde sa posunie osa Z na tuto výšku a všetko predtým vymazal (avšak teploty, prve extrudovanie na kraji a homovanie nechal ) bolo to trošku drsné . Môže sa stat ze netrafiš spravnu výšku a narazí ti tryska do tlače alebo bude priliž vysoko a neprilepi sa ti to . Mne sa to podarilo a nebolo to ani veľmi poznať .

Posted : 15/12/2015 10:46 pm
leon
 leon
(@leon-6)
New Member
Re: pokracovanie v neuspesnom tisku

Asi by to chtělo do firmware zabudovat dvě nové funkce:
- na displeji ukazovat, právě zpracovávaný řádek GCODE
- funkce GOTO na libovolný řádek

Mohlo by to pomoct při přerušeném tisku.

Posted : 19/12/2015 2:21 pm
juraj.c
(@juraj-c)
New Member
Re: pokracovanie v neuspesnom tisku

Mozno by stacila mala utilitka ktora by vytlacenu cast odstranila z gcodu a zvysok by sa presunul na podlozku a dotlacil. Nasledne by stacilo oba vytlacky zlepit. Viem, ze to neriesi problemy vsetkych modelov, ale vo vacsine pripadov by to mohlo postacovat na "zachranu".

Posted : 14/01/2016 10:16 am
pavel.j4
(@pavel-j4)
New Member
Re: pokracovanie v neuspesnom tisku

Dobrý den,
vlastním I3 MK2S fw3.1.0 a ve 100% tisknu z SD karty. Při sekvenčním tisku více kusů (na přiloženém ukázkovém obrázku se nejdříve vytiskne celý kus v pořadí levý zadní, pravý zadní, pravý přední a nakonec levý přední). Pokud se např. tisk pravého zadního pokazí, musím nyní "Zrušitt tisk" v menu a začít znovu. Více by mi vyhovovalo kdybych provedl "Pozastavit tisk" a v něm mohl vybrat položku "Přeskočit tisk", který by v tisku G-kódu pokračoval až od tisku dalšího kusu, v tomto ukázkovém případě od pravého předního. Přikládám i sbalený soubor s ukázkovým vygenerovaným G-kódem.

S pozdravem
Pavel

Posted : 17/03/2018 4:33 pm
Panzr
(@panzr)
Trusted Member
Re: pokracovanie v neuspesnom tisku

Takhle navázvat na tisk myslím šlo na obyčejně MK1 bez PINDA sondy. Nejjednodušší je změřit si natistěnou část ve slic3ru oříznout a vytisknout zbytek a pak slepit. Zobrazovat řádky nebo přeskakovat a mazat přímo na tiskárně a mít tisk pod kontrolou by bylo sice pěkný, ale to by tiskárna musela mít pořádnej dotykovej displej a systém s počítačem z velkýho CNC 😆 .

Jinak k obrázku proč se tiskne po jednom a v rozích? Je k tomu nějakej důvod ?

Posted : 17/03/2018 7:55 pm
pavel.j4
(@pavel-j4)
New Member
Re: pokracovanie v neuspesnom tisku

Panzr:
napsal jsem, že se jedná o ukákový tisk pro pochopení principu co chci. Ve skutečnosti tam je třeba celkem 30kusů a přeskočit jeden je snazší než vyměřovat a generovat nová data a lepit dohromady. Zaintegrování do fw by nemělo být až tak složité, protože každý kus začíná tiskem od nulové výšky a je to jenom o tom, aby příkazy z G-kódu nebyly vykonávány dokud nebudou nové příkazy pro tisk od nulové výšky. Tento příspěvek měl byl spíše námětem pro p.Průšu o možnosti něco podobného zaintegrovat do budoucího fw.

S pozdravem
Pavel

Posted : 17/03/2018 8:24 pm
Share: