Notifications
Clear all

Tisk vrtule  

  RSS
Martin Šafrata
(@martin-safrata)
New Member
Tisk vrtule

Dobrý den, mám problém pokud chci tisknout vrtuli  vrtule se nepřichytí a jezdí tam po celé tiskové ploše spolešně s hlavou extruderu Tisknu z PLA výška vrstvy 0,1mm, I3 MK3S Můžete mi někdo prosí  poradit? Pokud by byl potřeba model dodám.

 

 

Děkuji za odpověď Martin Šaf.

Posted : 21/01/2021 11:03 am
Martin Morávek
(@martin-moravek)
New Member
RE: Tisk vrtule

Pokud se ti nepřichytí vytištěný materiál k tiskovému plechu na podložce, tak nezapomínej před každým tiskem natřít plochu pod modelem "lepidlem" kores. Taky se mi bez něj sroloval začátek tisku... 🙁 Učený z nebe nespadl. 😉 Po dotisku stačí tiskový plech opláchnout teplou vodou a trochu přejet rukou...

Posted : 08/02/2021 5:42 pm
Martin Morávek
(@martin-moravek)
New Member
RE: Tisk vrtule

Mimochodem: Na čem stojí ta vrtule na ploše "⎩ " nebo na hraně "⎧ "? (_1. vrstva)

Posted : 08/02/2021 10:13 pm
Milos V.
(@milos-v)
Prominent Member
RE: Tisk vrtule

Bože žádnej kores na to nervi. To jsou rady tohle. Pokud se ti nepřichytí PLA na podložku, musíš ji vyčistit. Pokud je plocha objetku příliš malá, můžeš použít brim.

Pokud máš na výběr hladkou i zrnitou, o něco lépe PLA drží na hladké. Ale jinak je to otázka pouze čistoty a první vrstvy (tzn. jak dobře je to tam přitisknuté).

Posted : 08/02/2021 10:45 pm
Milos V.
(@milos-v)
Prominent Member
RE: Tisk vrtule

Než ti tady zase nějakej dobrák bude radit takový hovadiny:

- na podložku se zásadně nesahá rukama, nebo pouze po krajích, abys mohl odstranit objekt. sádlo z nich nejdřív ale omyj.

- před tiskem vždy očistit papírovou utěrkou (čistou, bez vůní apod.) s IPA (isopropanol/isopropyl alkohol, ideálně 99% čistý)

- pokud to zamatláš rukama, koresama apod., už ani IPA nepomůže. Pak je nejlepší dát pod teplou vodu a omýt mýdlem. funguje to dobře, jen ti to může začít rezavět, takže hned otřít, opět tou papírovou utěrkou

- pokud máš neposedné prsty a pořád ti patlaj na podložku, vem si rukavice

- hladká PEI podložka po čase ztrácí přilnavost, ideálně je zdrsnit povrch hrubou stranou kuchyňské houbičky (že má být nepoužitá psát snad nemusím)

- PEI se mohla ještě mít acetonem, ale ta voda s mýdlem funguje stejně dobře. na zrnitou aceton nesmí přijít!

- při tisku PLA, PETG, ABS, ASA není potřeba na podložku nic patlat. Možná jen při tisku PETG na hladké PEI podložce ji to chce malinko umazat (= otřít něčím ne tak čistým jako IPA, třeba Windex, Okena apod.), PETG na ní dost drží. Na zrnité je to v pohodě, na tu nepatlej nikdy nic a tiskne se na ní dobře všechno.

- ten zmíněnej Kores se na hladké PEI podložce někdy používá jako separační vrstva pro tisk některých speciálních materiálů, u kterých hrozí, že se přilepí na podložku a nepůjde odstranit. na stránkách Průši je krásný manuál na to, jak tisknout jaký materiál, takže podle toho

Posted : 08/02/2021 11:01 pm
Share: