Notifications
Clear all

Tisk jemné struktury  

  RSS
Richard
(@richard-9)
New Member
Tisk jemné struktury

Zdravím, řeším další takovou zapeklitou věc, na kterou asi znám předem odpověď, ale pro jistotu se chci zeptat kdyby nahodou někdo věděl jestli to půjde. Potřeboval bych vytisknout hodně jemnou strukturu viz. první obrázek. Jsou to krychličky skládané vedle sebe a stěna struktury je 0,25 mm, ty okna která jsou v každé řekněme buňce jsou taky 0,25x0,25 mm. První problém je že mi slicer vždycky vynechává jednu vrstvu (druhý obrázek) což jde obejít nastavením výšky stopy a trysky, pak už ta stopa tisku dává docela smysl, ale větší problém a hlavní otázka je, jestli jsem vůbez něco takového schopný vytisknout s tryskou 0,4.

Posted : 11/05/2021 6:38 am
SamueL
(@samuel)
Eminent Member
RE: Tisk jemné struktury

Ahoj,

s 0,4 mm tryskou by to asi nešlo ale s 0,25mm možno aj hej ale myslím že najvýhodnejšie riešenie by bolo vytlačiť to na SLA tlačiarni. 

Posted : 14/05/2021 9:39 am
Milos V.
(@milos-v)
Prominent Member
RE: Tisk jemné struktury

No nepočítám, že si kvůli tomu poběžíš koupit SLA tiskárnu. Jde ti o to to nějak vytisknout nebo to má být opravdu takto tenké?

Pokud zaškrtneš ve PrusaSliceru "Detect thin walls", bude se snažit stěny, které jsou tenčí než průměr tisky přesto vytisknout, i za cenu že budou tlustší.

Další možnost je potom jak psal SamueL použít 0.25mm trysku. I tam možná ale budeš muset zapnout onu volbu.

Posted : 14/05/2021 5:48 pm
Share: