Notifications
Clear all

Tisk 1/4 koule z PLA  

Page 2 / 2
  RSS
V.S.
 V.S.
(@v-s)
Honorable Member
Re: Tisk 1/4 koule z PLA

Pokud to takto vytéká horem, jedná se buď o špatně složený hotend, poškozený hotend, nebo i vadný díl hotendu (netěsnící heatblock/heatbreak)
Jestli to bude dál vytékat i po rozložení složení, neváhal bych se obrátit na tech. podporu s reklamací hotendu.

Posted : 21/05/2018 6:06 pm
PU2
 PU2
(@pu2)
Eminent Member
Re: Tisk 1/4 koule z PLA

Mohu jenom potvrdit názor miroslava.h4, stalo se mi to u rozsáhlého tisku v minulosti též, nebyla zcela dotažená tryska.

Posted : 21/05/2018 10:07 pm
lamberga.s
(@lamberga-s)
Active Member
Topic starter answered:
Re: Tisk 1/4 koule z PLA

Tak tisk jsem opět musel zastavit. Skoro nahoře to přeskočilo a začalo to tisknout zase vedle. Jdu to vyčistit a seštelovat tu trysku. Uvidím jak to pomůže... Toto se tisklo ještě před finálním (správným) namontováním trysky, proto tam jsou ty černé hrudky.

Posted : 22/05/2018 10:47 am
TomasT
(@tomast)
Trusted Member
Re: Tisk 1/4 koule z PLA

Měl jsem s těma hroudama materiálu podobný problém. Jen jsem tiskl menší věci, takže nic nestihlo skápnout, ale dělalo to bordel v nastavení množství podávaného materiálu.
S původní tryskou výrobce to bylo OK, z jinými z Číny to prosakovalo horem i dolem - měly o nějakou desetinu kratší závit a dosedly plochou šestihranu.
Nakonec jsem to celé rozebral, heatbrak natočil více do spodního heatbloku, vyhodil kapton, kterým to bylo obalené (a nic nebylo vidět) a teď je to už s jakoukoliv tryskou OK.

Nešlo sice o Průšu ale cReality (MK8 hotend), ale ten princip je všude stejný.

Posted : 25/05/2018 2:07 pm
lamberga.s
(@lamberga-s)
Active Member
Topic starter answered:
Re: Tisk 1/4 koule z PLA

Tak mám vytištěno. Příkládám pár fotek s kompletním výtiskem. Opravdu to bylo tím přetékáním materiálu přes trysku, ale správnou montáží už se to vyřešilo. Moc díky. Je to sice trochu křívé a potečené od lepidla, ale jinak se výtisk povedl. Bude se to ještě kytovat a lakovat.

Posted : 28/05/2018 11:58 am
Page 2 / 2
Share: