Notifications
Clear all

Nekvalitní povrch spodních části modelů  

  RSS
Pecka
(@pecka)
New Member
Nekvalitní povrch spodních části modelů

Dobrý den přeji,

rád bych poprosil o pomoc. Od počátku práce na Mk3S jsem tiskl jednoduché modely, pak ochranné štíty pro zdravotníky a občas malá zvířátka pro radost kolegům a kamarádům. Nyní experimentuji s tvarově složitějšími modely zvířat, fantasy monstry. Aktuálně na trysce 0,2, PLA. Většina modelů je perfektní, hladká, téměř dokonalá, ale spodní části, jako břicho, tlapky a prostě spodní části modelů už vypadají kostrbatě. Nejsem si jistý, jestli to je špatným nastavením podpor (velké mezery) nebo nastavením filamentu/tisku kontaktních spojů. Budu rád za každý názor. Technické nastavení bych dle potřeb doplnil.

Posted : 14/01/2021 7:25 pm
Milos V.
(@milos-v)
Prominent Member
RE: Nekvalitní povrch spodních části modelů

Obávám se, že s klasickými podporami to lepší nebude. Mezi podporou a objektem musí být mezírka, jednoduše aby ta podpora šla vůbec sundat. Jenže právě ta mezírka způsobí, že ten filament se v tom místě prostě vrství jinak.

Takže zde máš pouze dvě možnosti. Post-processing (broušení, vyhlazování chemicky apod.) nebo rozpustné podpory. Jenže na rozpustné podpory budeš potřebovat MMU2S. Tiskne se to jako dvoubarevně, ale potom se ty speciální podpory rozpustí ve vodě a zůstane jen pěkný povrch. Teda minimálně lepší.

Posted : 14/01/2021 8:15 pm
Zdenda-ZN
(@zdenda-zn)
Estimable Member
Re:

Možná by stačilo jen model ve sliceru otočit a tisknout v jiné pozici...Podpory tam budou stejně, tak je to jedno.

Posted : 18/10/2021 6:48 pm
Share: