Notifications
Clear all

Sekvenčná tlač  

  RSS
alarmba
(@alarmba)
Estimable Member
Sekvenčná tlač

Prečítal som si niečo o sekvenčnej tlači. Nie je mi jasné, ako tlač postupuje. Ak mám dva rôzne objekty na podložke a jeden označím, že chcem, aby sa tlačil prvý, tak mi ho vytlačí celý a potom prejde na druhý objekt a ten vytlačí celý naraz ako druhý?.

Dôvod, prečo to zisťujem asi lepšie objasní realny stav. Tlačím krabičky, ktoré majú vrch a spodok. Na vrchnej časti je základná farba (čierna), dve farby s logom firmy (biela + modrá) a priesvitná na led diodu, takže 4 farby. Tieto 4 farby sú len v prvých dvoch vrstvách tlače, potom už tlačí len základnou = čiernou. 

Spodná časť krabičky je len čierna.

Ak chcem vytlačiť napr. dve krabičky naraz, kvôli výmene farieb musím stráviť pri tlačiarni cca 1/2 hodinu, kým nevytlačí vrstvy s farbami a neprejde do tlače čiernou. Takže zbytočne tvrdem pri tlačiarni, kým vytlačí dve vrstvy spodnej časti, kde je len čierna.

Ak by sekvenčná tlač fungovala tak, že najprv vytlačí cely jeden objekt a potom celý druhý objekt, tak urobím ako jeden objekt na vkladanie dva vrchy, a na druhý objekt dva spodky. Tým pádom tam budem sedieť asi 15". 

Je totiž možné, že budem robiť naraz 4 krabičky a tam by sa to hodilo, aj keď riešením je aj to, že budem tlačiť len 4 krát vrch a na druhú tlač 4 krát spodok.

 Som ale zvedavý a zaujíma ma to....

Prusa i3 MK3S

Posted : 07/05/2021 9:54 am
Share: