Notifications
Clear all

MK3S - problém s hotendem  

  RSS
Core
 Core
(@core)
Active Member
MK3S - problém s hotendem

Zdravím, nenašel by se tu nějaký dobrák, co by mi pomohl s tímto problémem. Zasekl se mi filament nejspíše v hotendu a když jsem se ho snažil vyjmout, tak se mi ho podařilo ulomit, nicméně není nikde vidět a tak předpokládám, že část zůstala někde v hotendu.  Když jsem ho chtěl vyčistit a sundat trysku, tak se mi nějakým způsobem uvolnil ten kvádřík Heaterblock od zbylé části a tryska se nazahřívá. Jde to nějak dotáhnout, aby to zase topilo? Kabely poškozené nejsou. Kdyby zde případně byl někdo ochotný se na to přímo podívat, tak bych se také nezlobil :-). Jsem z Prahy - Barrandova. 

Díky za radu

Posted : 10/03/2021 9:50 pm
Milos V.
(@milos-v)
Prominent Member
RE: MK3S - problém s hotendem

Najdi si v knowledgebase navod na sestaveni E3D hotendu, tam je popsano jak se ma co dotahovat. Uvolneni heaterbloku ale na vyhrivani trysky vliv nema, teda pokud v nem ta tryska je nasroubovana. Topne teleso je v heaterbloku a senzor teploty taky. Pokud jsi neutrhl dratky, tak by se mel zahrivat cely heaterblok a tryska s nim. 


 

Posted : 11/03/2021 7:53 am
Core
 Core
(@core)
Active Member
Topic starter answered:
RE: MK3S - problém s hotendem

ahoj, jo už jsem to zjistil, utrhl se jeden drátek, bohužel heaterblock je z horní strany tak zapečený filamentem a šroubky ze spodní strany také, že musím koupit skoro celou spodní část

Posted : 11/03/2021 9:47 am
Share: