Notifications
Clear all

Hotend Thermal Runaway pri behu na UPS  

  RSS
Ondřej Lacuška
(@ondrej-lacuska)
Active Member
Hotend Thermal Runaway pri behu na UPS

Zdarec,

Mam takovej problemek, v momente, kdyz napajim tiskarnu z UPS.

Jelikoz tisknu prevazne pres OctoPrint, tak nemam moznost navazat v pripade ztraty napajeni, takze jsem zainvestoval do UPSky a ta jako takova funguje naprosto bez problemu (Jde o 480W UPSku os APC a bez problemu uzivim svuj stolni PC nebo dalsi spotrebice, pokud UPSku otestuju). Na UPSce bezi pouze Rapsberry Pi 4 a pak samotna tiskarna. Nicmene pokud pri tisku nasimuluju vypadek, tak vse funguje tak 30vterin az minutu a pak tiskarna zahlasi Hotend Thermal Runaway error v octoprintu a na samotne tiskarne se zobrazi nesmyslne random znaky. Tiskarna jako takova slape na vybornou, jen pokud zacne jet na UPSku, tak zacne hazet tenhle error. Nenapada neho z vas, kde by mohl byt zakopanej pes? 

 

 

Posted : 21/01/2021 1:30 pm
Ondřej Lacuška
(@ondrej-lacuska)
Active Member
Topic starter answered:
RE: Hotend Thermal Runaway pri behu na UPS

Update: Po aktualizaci FW z 3.8.1 na aktualni 3.9.3, tak tiskarna v okamziku prepnuti na UPS zaparkuje extruder a resetne se. Uz neukazuje rozsypany displej ani nehlasi hotend thermal runaway.

Nicmene stale neni mozne tisknout v momente, kdyz jede tiskarna z UPS. 

 

Posted : 21/01/2021 2:10 pm
Kalimero
(@kalimero)
Reputable Member
RE: Hotend Thermal Runaway pri behu na UPS

Zdroj v tiskárně si nemusí rozumět s výstupem z UPS. Z UPS leze modifikovaný sinus, některé vyšší harmonické můžou interferovat s měničem zdroje pro tiskárnu. Změř napětí, které leze do tiskárny, pod zatížením, tedy když tiskárna topí. A zkus vřadit na výstup UPS pořádný odrušovací filtr. Jeden už v UPS je, ale třeba to nestačí. Odrušování je trošku alchymie. A především zkus provoz jen samotné tiskárny z UPS bez Rapsberry, zarušená může být i komunikace mezi nimi, a to v závislosti na odebíraném výkonu. Záleží na způsobu provedení síťové kabeláže, zemní smyčky atd. Kostry zařízení se nesmí spojovat přes nulu datového kabelu.

Nejsem zaměstnancem Prusa Research.

Posted : 21/01/2021 3:45 pm
david.tyr
(@david-tyr-2)
New Member
RE: Hotend Thermal Runaway pri behu na UPS

Je potřeba mít aktivní On-line UPS, což APC většinou nejsou. Jaký máte přesně typ UPS?

Posted : 26/01/2021 1:18 pm
Share: