Notifications
Clear all

Čtverečky na displeji  

  RSS
Jiří Veselý
(@jiri-vesely)
New Member
Čtverečky na displeji

Ahoj, po výměně topného tělíska (utržený přívodní vodič těsně u tělíska) za originální i s kabeláží po zapnutí se objevují na displeji pouze dvě řady čtverečků.

Tiskárna nereaguje na nic.

Co může být problém? Kabeláž? Odpálená deska? Displej?

Dík předem za rady!

Posted : 01/03/2021 3:30 pm
SamueL
(@samuel)
Eminent Member
RE: Čtverečky na displeji

Ahoj,

Pri výmene si mohol nechtiac poškodiť kabeláž obrazovky. Odporúčam prekontrolovať aj či nie je niekde "skřípnutá" kabeláž zo spodnej časti tlačiarne na/v hliníkovej extruzi a či sú nejaké viditelné poškodenia na kabeláži. 

Posted : 01/03/2021 6:33 pm
alarmba
(@alarmba)
Estimable Member
RE: Čtverečky na displeji

Nespoliehal by som sa očnú kontrolu. Izolacia sa môže javiť neporušená, ale kábel je pretrhnutý. Najlepšie merák dať na pípač a prepípať, ak nemáš, tak ledku ,alebo 12V žiarovku, dať na osobitný zdroj, odpojiť káble s elektroniky a displeja... svieti/nesvieti.

Prusa i3 MK3S

Posted : 02/03/2021 10:46 am
Jiří Veselý
(@jiri-vesely)
New Member
Topic starter answered:
RE: Čtverečky na displeji

@alarmba

Díky hoši za rady, kolega má stejnou MK3i a tak jsem vymontoval můj displej i s kabeláží a cvaknu to do jeho tiskárny. Buď se chyba ukáže, pak použiju  jeho kabeláž a můj displej a podle výsledku zjistím, co je v háji. 

Též bych sázel na tu kabeláž, protože při výměně tělíska jsem s tiskárnou různě otáčel , pokládal ji na bok apod.

Test dnes odpoledne. Držte mi palce! 

Posted : 03/03/2021 6:10 am
Taran
(@taran)
New Member
RE: Čtverečky na displeji

No, tu samou závadu mám taky. Čtverečky se objevily po zapnutí předehřevu a tiskárna je mrtvá. Vyměnil jsem displej, kabely a výsledek stejný. Zkusil jsem upgradovat FW, to k překvapení proběhlo, ale stav se nezměnil. Tiskárna nereaguje na nic. Takže asi deska.

Posted : 03/03/2021 1:00 pm
Jgeez
(@jgeez)
Active Member
RE: Čtverečky na displeji

Ahoj, po výměně vodičů pro ohřev desky se mi po stisknutí tlačítka objeví čtverečky a displej se restartuje, nemohl by jste někdo dokončit příspěvky a sdělit jak jste vyřešili váš problém? Děkuji

Posted : 29/12/2021 7:22 pm
Kalimero
(@kalimero)
Reputable Member
RE: Čtverečky na displeji

Displej je řízen ze základní desky. Pokud zobrazuje čtverečky, chybí komunikace displeje s deskou. To může být vada na základní desce, vada propojovacího kabelu i vada displeje. Takže možností je více a vyřešení stejně vypadajícího problému může být odlišné. K nalezení místa závady nestačí informace, že se zobrazují čtverečky. Doporučuji jako nejpravděpodobnější problém zkontrolovat kabel, jako další krok bych připojil jiný displej, tím se lépe lokalizuje místo závady.

Nejsem zaměstnancem Prusa Research.

Posted : 30/12/2021 6:27 pm
Share: