Notifications
Clear all

Problém s filamentem  

  RSS
cipjakhrib
(@cipjakhrib)
New Member
Problém s filamentem

Dobrý den. Mám problém s tiskem větších dílů. Při tisku došlo k přerušení dodávky filamentu ale hlava pokračovala v tisku. Neobjevila se ani žádná hláška o chybě. Toto se opakovalo dvakrát za sebou. Pokaždé tiskárna nějaký čas bez problémů tiskla.

Nevím co s tím, děkuji za radu.

Posted : 18/10/2019 7:30 am
Lucie
(@lucie)
Eminent Member
RE: Problém s filamentem

Ahoj zdravím, docela malé info abychom mohli pomoci. Zkus napsat jaký typ senzoru v extruderu. Podle toho co píšeš to vypadá na tento senzor. Jako první bys se podíval na info o senzorech. Najdeš v menu tiskarny. Senzor by měl bez zavedeného filamentu hodnotu ,,0,, {nula} pokud je filament zaveden tak hodnotu ,,1,, pokud má senzor problém tak ,, A/N,,  Filament na zkoušku zkus normálně ručně, odšroubuj teflonovou tubičku. Tak uvidíš a hodně štěstí.

PS:pokud bude mít sonda problém  nemusí to neznamená to, že je vadná.

This post was modified 3 years ago by Lucie

Jamal Xface 🙄

Posted : 27/10/2020 9:29 pm
Milos V.
(@milos-v)
Prominent Member
RE: Problém s filamentem

Vetsinou doprovazeno cvakanim preskakovanim kolecek extruderu. Duvod byva nejaka mechanicka prekazka v pruchodu filamentu. Obvykle treba ucpana tryska. Je toho na toto tema spusta na foru i v knowledge base. Pricin muze byt spusta.

Posted : 28/10/2020 8:16 am
Pavel
(@pavel-6)
Active Member
RE: Problém s filamentem

Mne to dělaj original filament cívky prusa při odvyjení se filament sekne do drážky cívky filamentu (tam kde je zacvaklej filament) přelepuju páskou.

Posted : 18/11/2020 2:27 pm
Share: