Problém s podáváním filamentu  

  RSS
kabecz
(@kabecz)
Active Member

Dobrý den, ahoj,
mám čerstvě dodělaný upgrade na 2.5 a narazil jsem na problém s čidlem podávání filamnetu, prosím o radu.

Když vkládám filament, tak je vše OK, čidlo ho detekuje a extruder začne brát. Problém ale je, když dojde filalment.
V tomto případě vůbec nedojde k detekci a tiskárna tiskne bez filamentu dále. Občas se zastaví a cca dvě vteřiny stojí a nic nedělá, pak se rozjede a pokračuje. Toto se i opakuje, ale nedojde k výzvě k výměně. Prostě tiskne dál naprázdno.

V cestě ale nic nebrání, tak nevím čím to je.

Jinak vše šlape jak má a chválím celý team za super práci.

Děkuji za rady.

Karel

...
Posted : 17/04/2018 2:18 pm
michal.v11
(@michal-v11)
New Member

zkontroluj, zda je v "nastavení"zapnut fil.senzor
Michal

Posted : 18/04/2018 9:50 pm
jan.v21
(@jan-v21)
Active Member

Ahoj, tak po dnešním upgrade jsem na tom úplně stejně, funkci hlídání filamentu mám zapnutou ??? 🙄

...
Posted : 19/04/2018 3:09 pm
vojtech
(@vojtech)
Honorable Member

Překontrolujte zapojení a verzi FW.
Detekce filamentu funguje úplně normálně, před chvilkou jsem to testoval (MK2.5 s FW 3.1.4 pro MK2.5).
Po detekci došlého filamentu extruder odjede do pravého předního rohu ...

Posted : 19/04/2018 7:35 pm
jan.v21
(@jan-v21)
Active Member

Mám správný firmware, selftest proběhl bez závad, dělá to pořád, navíc nefunguje ani detekce výpadku napájení? 🙄

...
Posted : 20/04/2018 9:31 am
vojtech
(@vojtech)
Honorable Member

Ale MK2,5 nemá detekci výpadku napájení, ani detekce nárazu.

Posted : 20/04/2018 11:46 am
kabecz
(@kabecz)
Active Member

Zdravím,
tak jen hlásím, že je již vše OK, senzor jde jak má, patrně asi kontakt nebo také jsem provedl znovu kalibraci Wizard.
Již tedy OK.

Děkuji za pomoc
Karel

...
Posted : 24/04/2018 4:21 pm
Share:

Please Login or Register