Notifications
Clear all

MMU, držák cívky - úprava postupu montáže  

  RSS
vladimir.s11
(@vladimir-s11)
Estimable Member
MMU, držák cívky - úprava postupu montáže

Mám MK3, ale bude to platit i pro jiné tiskárny.

Rozbíhám MMU a tak jsem v záběhu já i mašina. Ale návrh na změnu postupu montáže držáku cívky. Vrtání děr o nichž se zmiňuji dále je jen vyčištění a kalibrace otvorů, nikoliv změna jejich průměru!!!!!!!! Smyslem je odstranit zbytky po tisku otvorů a snížit tření při průchodu filamentu!!!

1/ držák_základna - bez úprav
2/ držák_páka_a, provrtat otvor kterým prochází filament, vrták 2 mm, aby filament lehce procházel . Vyčistit otvor kterým prochází šroub M3 připevňující díl páky k základně. Páka se musí po přišroubování lehce otáčet.
3/ držák_páka_b, ten čurapajlz, který je na ní otáčet rukou s citem tak dlouho až točí lehce. Otvor pro šroub M3 totéž jako předchozí bod. Větší otvor v čurapajzlu protáhnout vrtákem 4 mm aby se do něj těsně vešla teflonová hadička.
4/ Celý držák smontovat
5/ Teflonová hadička, je-li to zapotřebí, upravit délku, aby nebyla moc prohnutá. Trubičky 1 a 5 jsou prohnuté málo, trubičky 2 a 4 jsou prohnuté víc a trubička 3 je prohnutá nejvíc.
6/ Hadičku zasunout do čurapajzlu s přesahem cca 1-2 mm. Menší otvor vedle hadičky protáhnout vrtákem 2,5 mm. Místo imbusového šroubu M3x10 jsem použil červík M3x12. Hlava šroubu totiž překážela, červík bez potíží zašroubuji celý. Zašroubováním červíku, a asi i šroubu, se mírně deformuje trubička. Tak jsem ji asi do hloubky 2 cm protáhl vrtákem 2 mm.

Výsledkem je výrazně nižší tření filamentu v úseku mezi držákem a MMU. A zmizlo i povrzávání filamentu při tisku. POZOR, na oranžovou hadičku nesahat.

Posted : 14/11/2018 2:56 pm
Share: