Notifications
Clear all

Nové tištěné díly - verze R3/B7  

Page 3 / 3
  RSS
ivob
 ivob
(@ivob)
New Member
Re: Nové tištěné díly - verze R3/B7

Dielec s prisávaním falošneho vzduchu je dobrá voľba - toto vás mohlo napadnúť skôr, ale problém s prehrievaním rieši len čiastočne. Navyše ste museli použiť predražený ventilátor Noctua. Oveľa jednoduchšie ste to mohli vyriešiť klasickým ventilátorom s guličkovými ložiskami s reguláciou otáčok, alebo zmenou napájania z 12 na napr. 9 V. Pri nižších otáčkach má rovnakú hlučnosť ako Noctua (... aj Noctua hlučnosť v skutočnosti rieši len nižšími otáčkami). Navyše by ste získali možnosť prídavného chladenia pri tlači s teplotami nad 250C - aj keď za cenu zvýšenia hlučnosti - čoho ste sa použitím Noctua zbavili.
Ventilátor sklonený o 45 stupňov kazí celkový dizajn, vyzerá ako pribastlený. Ja som radšej použil mierne silnejší ventilátor rovnakého tvaru (china), a nechal som ho pekne ako bol predtým v pôvodnom umiestnení. Chladenie je také účinné, že ochladí aj trysku pri plnom žhavení, takže ho používam len na 80% výkonu, a nemusím z toho robiť dizajnérske čudo zavesené na jednej skrutke.
Ak ste chceli inovovať, pridajte silikónovú krytku - bude potreba menej žhaviť, lebo nie je tak ochladzovaná tryska, ale len tlačený plast, a nezaserie sa celá vyhrievaná kocka.

Posted : 27/12/2018 9:59 pm
Jarda D
(@jarda-d)
Estimable Member
Re: Nové tištěné díly - verze R3


Po pouziti tohoto drzaku
https://www.thingiverse.com/thing:3009290
se ventilator ztisil a chova se stejne jako puvodni kolme umisteni.
Drzi to ventilator za oba srouby, je potreba mit kryt extruderu i s puvodnim drzakem pro matku.
A vytisknout jinou cast co je kolem trysky, je potreba vyssi kominek, do ktereho ventilator zapasuje.
Funguje to dobre.

Dneska mi přijde černý PET, jdu tisknout tyhle díly. Nějaký doporučení? Co jsem koukal na thing, tak dělal nějaký aktualizace těch dílů..

Posted : 30/01/2019 9:27 am
RadekT
(@radekt)
Eminent Member
Re: Nové tištěné díly - verze R3/B7

nekoukal jsem pak uz dal, funguje to dobre

Posted : 30/01/2019 3:41 pm
Page 3 / 3
Share: