Notifications
Clear all

Bryle-3d model jak na to ?  

  RSS
Undergrowman
(@undergrowman)
New Member
Bryle-3d model jak na to ?

Zdravim vas,

ma stare rozbite bryle kde jsou cocky. Napadlo ze bych si vytisknul obroucky ktere by sedly k cockam ktere mam. Zkousel sem to tak ze sem na papir obkreslil cocku vyfotil mobilem fotku sem prevedl do 3d. No vyslek je to ze tam cocku narvu ale jsou po stranach mezery a nejsem spokojeny. Jestli by jste nemel nekdo tip jak docit lepsi presnosti jak dostat cocku do 3d modelu. Proste njaky tipy ktere by me pomohli dosahnout lepsi vysledku. Treba tipy aji na programy nebo tak. jsem celkem zacatecnik a programu a technik je celkem dost. Neco je dostupne pro cloveka co to ma jako hobby tak moznosti co jsou free nebo levne.

Posted : 24/05/2021 7:38 am
Kubiczek
(@kubiczek)
Active Member
RE: Bryle-3d model jak na to ?

Dobré odpoledne,

rozhodně doporučuji zkusit Fusion 360, který je pro hobby použití zdarma.

Co se týče překreslení jednodušších objektů do 3D, pak nejsnazší cestou může být využití funkce canvas, která umožní do náčrtu ve Fusion 360 vložit fotografii, ta se dále zkalibruje změřením jednoho rozměru objektu (např. šířka) a dle kalibrované fotografie je pak obkreslení požadovaného tvaru dostatečně přesné i pro toto použití.

 

 

HW:

MINI+ FW4.4.0 with upgrades: full Bondtech, Noctua 4000RPM warranty mod, XZ bracket/Ender 5 Upgraded: Volcano, default mini extruder, SKR SW:Fusion 360/Prusa Slicer/Cura Retired:stock MK3s, Ender 3 PRO silent, Kingroon KP3s

Posted : 26/05/2021 11:20 am
Share: