Filamet stucks in Extruder  

  RSS
ryll.jp
(@ryll-jp)
Active Member

Hej Hej,

 

When I start printing after un- and loading filament, it will print for about 1 minute and then the filament stucks at the extruder. 

 

I git this problem many times, tried another Nozzle and reload the filament so many times.

does anyone have an idea why? 

It will stuck at the end of the small PTFE-tube at the inside of the extruder. The melted filament gets up in there (see pictures)

The Gears are geting a bit louder and they will produce a  "bite" in the filament.

I hope there is someone who yould help me.

 

Many Thanks

for this picture i pushed the filament a bit from the side of the spool.

The result of the Z-Axel-correcting-wizard

Posted : 25/04/2020 11:17 am
geoper2
(@geoper2)
Estimable Member

These are all known issues. You need to readjust your heatbreak height and replace the PTFE tube with the spare one inside the spare bag. The one you have at the moment leaves this little gap where molted filament is building up creating this issue. Follow the instructions in the link below.

https://help.prusa3d.com/en/article/clicking-extruder-under-extrusion-and-clogging-mini_112011

After you are done with the adjustment. Read the thread below before calibrating the first layer in order to avoid MINDA sensor problems in the future. Another know issue is that MINDA works differently when it warms up so this will help you have steady results.

https://forum.prusaprinters.org/forum/general-discussion-announcements-and-releases/brand-new-prusa-mini-z-needs-to-adjust-on-every-new-print/

Try these and let us know if your error is fixed.

This post was modified 6 months ago by geoper2
Original Prusa Mini + Smooth PEI
Prusa Slicer 2.2.0
https://www.instagram.com/3dprintedgr/...
Posted : 25/04/2020 4:19 pm
Share:

Please Login or Register