Opinion on my print quality  

  RSS
kropexx
(@kropexx)
Eminent Member

Hello, can i get an Opinion from you guys for my Print Quality? For me there is Somthing wrong , i try out diferent things put nothings seems to work.

I updated my mini with the Bondtech Feeder and the Bondtech Heatbreak....

I use the Standart Settings, 0.4 Nozzle 0,2 Layer High, PLA from Extrudr

 

 

thank you!

This topic was modified 3 months ago by kropexx
Posted : 29/06/2020 6:46 pm
Kiwo
 kiwo
(@kiwo)
Eminent Member

You could send a query to Bondtech, on what would they recommend to change.

I see with my little eye more a problem on parts, where the nozzle must change the way, like edges, or start a new was from a corner. Maybe more of an issue of slow retraction out. On some of the pictures I see like belts would be a bit loose.

Posted : 01/07/2020 7:36 am
kropexx liked
Oxygen
(@oxygen)
Estimable Member

a quick question: have you added this: (from Bondtech Feeder install manual )

add M92 E415 to the start G-code in the slicer before the ; intro line.

Mini with FW:4.2.1 + Bondtech Heatbreak...
Posted : 01/07/2020 8:17 am
kropexx liked
kropexx
(@kropexx)
Eminent Member

@oxygen

Hy, yes i have added the Code from the Feder and also from the Heatbreak....  

Posted : 01/07/2020 9:11 pm
Oxygen
(@oxygen)
Estimable Member

Then you should contact the Bondtech people to see if they can assist you.

Mini with FW:4.2.1 + Bondtech Heatbreak...
Posted : 01/07/2020 9:27 pm
kropexx
(@kropexx)
Eminent Member

Hello!

the answer comes a little late but I know better late than never, Bondtech helped me but I had to test a little to get a good result, here is a picture of the settings that work for me now if someone has these problems too.

Posted : 07/08/2020 12:46 am
stevensmith
(@stevensmith)
Estimable Member

Hopefully you will print and post a new benchy so we can all see the difference!

Posted : 07/08/2020 2:05 am
atomleef
(@atomleef)
Estimable Member

@kropexx

May I ask what they suggest to change?(from screenshot it's too much parameter to identify change for me(i am beginer) Do they reason why this happened?

thank you

Posted : 10/08/2020 7:51 am
kropexx
(@kropexx)
Eminent Member

Hy!

 

Try changing these parameters if you have problems like me:

 

  Retraction speed

  Distraction speed

  Retract amount before Wipe

 

  May you try my settings.

 

  I'm not perfect with the quality, but it's good, I also play with parameters to improve the quality.

 

I'll print a new 3D Benchy if you want to see it.

 

  Best Regards

This post was modified 2 months ago by kropexx
Posted : 10/08/2020 10:26 pm
m-12
 m-12
(@m-12)
Active Member

I´m using bondtech and heatbreak and i´m not having any issue printing TPU, PETG, and PLA.

Posted : 17/08/2020 9:39 am
Share:

Please Login or Register