PINDA Setup question  

  RSS
Marc
(@marc-3)
Active Member

Issue: I have been running the setup Wizard after a nozzle change. When the 4 calibration points process is running, my nozzle contacts the paper at Point 1. I have shut off the machine and reran the Wizard four times. After checking my PINDA height in relation to the nozzle, see included picture, I'm wonder what I missed. 

Configuration:

Printer: Prusa i3 MK3S assembled by myself

Deviations from standard: None. Standard 4 mm nozzle, PRUSA PLA filament, PRUSA slicer

Case description:

The machine can't complete the setup wizard without touching the paper. 

Slicer: N/A

Filament used: N/A

Printer setup: standard

Print setup: no enclosure, sits on a shelve in the basement. Temp 73 F and 37% humidity.

Attach files: N/A[caption id="attachment_53302" align="alignnone" width="600"] Nozzle to PINDA sensor relationship.[/caption]

Coincidence: I just performed a nozzle change 

Posted : 26/10/2020 9:56 pm
--
 -2
(@-2)
Illustrious Member

You must read the instructions. They explain what you must do to keep the nozzle from scraping.  Too long to reproduce here. But those Z lead screws must be turned to adjust for the bed conditions.

And - the PINDA looks much too high -- too far from the bed. Desired height is 0.8 mm to 1.2 mm (I'd have to look it up).

This post was modified 1 month ago 2 times by --
It is always wise to get more than one opinion... as for trusting Prusa? No way man....
Posted : 26/10/2020 10:31 pm
Marc
(@marc-3)
Active Member

Thank you Tim. 

 

In following your advice to lower the PINDA sensor, it seems to have addressed the issue. 

 

Thank you

Marc

Posted : 26/10/2020 11:51 pm
-- liked
Share:

Please Login or Register