Skúsenosti so značkami filamentov
 
Notifications
Clear all

Skúsenosti so značkami filamentov  

Page 2 / 2
  RSS
alarmba
(@alarmba)
Estimable Member
Topic starter answered:
RE: Skúsenosti so značkami filamentov

Už som vymenil plát za hladký a podarilo sa mi vytlačiť celkom peknú krabičku, akurát neviem ako ešte odstrániť tie dráhy po tryske. Ak znížim trysku, prípadne dám menšiu rýchlosť, pravdepodobne sa to začne znova nabalovať na trysku. Pokusmi som zistil že pri nastavení 240/90 a rýchlosti 90 sa nič na trysku nenabaluje ,používam filamenty PM. To, čo si mi poradil ohladne výšky som skúšal... Ak som dal trysku vyššie, tak nevytlačilo cik-cak čiaru ,ale pekný bol obdlžnik, ak som vytlačil peknu cik-cak, tak obdlžnik bol chlpatý  a tryska to nabalovala na seba. Priznám sa ,už som aj zblbol, lebo pri prehadzovaní plátu som pri kalibrovaní zaryl tak tryskou do plátu, že sa nedal ani otočiť, lebo ryha vytlačila material a ten robil doske brucho.obrusil som to, aby som mohol pokračovať...

Už som skušal aj vykašlať sa na kalibráciu a začal som tlačiť krabičku, že kým vytlačí ten lem, tak nastavím správnu výšku. Nie,nie tadial cesta neviedla. Ak som dal trysku vyššie a chcel som ju približovať, tak pri prvej zákrute lemu sa to zopsulo, ťahalo to za sebou sopel, ktorý sa vzápätí  niekde na dalšej zákrute realizoval a skončil som. Potom som išiel na to opačne, dal som trysku niššie, že ju zdvihnem. Ani to nefungovalo, kým som ju zdvihol, tak sa nabalila a bolo to jedno za 18, druhé za 20 bez dvoch.

Teraz, keď som našiel rýchlosť a teploty, ktoré pri tenkom pláte nelepili trysku, skusim to nejak využiť a dať tam ten drsný plát. 

Ak by si mi vedel dať typ, (na obrazku)  čo ubrať alebo pridať, aby bol povrch hladký, mal by som záložné riešenie, ak s drsným plátom neuspejem. Medzi otvormi to má krásny povrch, ale ak sa ťahalo dlhšia čiara, tak tam to je vidno.

 Vďaka

Prusa i3 MK3S

Posted : 25/12/2020 11:39 pm
Kalimero
(@kalimero)
Reputable Member
RE: Skúsenosti so značkami filamentov

Neočekávejte, že ve vlákně "Skúsenosti so značkami filamentov" bude řešen problém nastavení první vrstvy.

Nejsem zaměstnancem Prusa Research.

Posted : 26/12/2020 8:25 am
alarmba
(@alarmba)
Estimable Member
Topic starter answered:
RE: Skúsenosti so značkami filamentov

@kalimero

Vieš, to som už opisoval, prvú vrstvu som nastavoval skoro 3 dni. Alebo som mal peknu cikcak, alebo obdlžnik ale pri pokuse o tlač to zlepilo.

Teraz skušam na ten texturovany s využitím teplôt, ktoré som nejak odladil. Neviem ale ,čo robim zle...Dam tlačiť a kým sa to nahrieva, tak idem do "ladiť" nastavim teploty a rýchlosť na 90,240 a 90. Keď začne tlačiť, prehodí to na pôvodné so sliceru, takže to musím nastaviť znovu. A to je problém, lebo to nestiham, dal som pozastaviť tlač, prestavil hodnoty, odstranil to čo dovtedy vytlačilo a polepilo a dám pokračovať v tlači. Potom už drží nastavené hodnoty.

Prusa i3 MK3S

Posted : 26/12/2020 9:19 am
Milos V.
(@milos-v)
Prominent Member
RE: Skúsenosti so značkami filamentov

Jak ti psal Kalimero, řešit to tady není dobrý nápad, moc lidí se ti na to nepodívá. Jak vytisknout hladkou, lesklou, souvislou první vrstvu se tu řešilo v separátním vláknu před nedávnem. Je nesmysl všechny tvoje problémy patlat do tohoto vlákna. Zkus pohledat. 

Pokud máš polaďenou teplotu, nastav si ji přímo v PrusaSliceru v nastavení filamentu. Jsou tam dvě hodnoty, pro první vrstvu a pro další vrstvy. To je také důvod, proč se ti to během tisku vrátí na tu původní. V gcodu je příkaz po ukončení první vrstvy na z měnu teploty. Takže buď to musíš ručně změnit ještě jednou po ukončení první vrstvy, nebo si to prostě změnit v nastavení před vygenerováním gcodu. Nějaké zastavování tisku, to je nesmysl. Normálně to změň, to že je teplota pár sekund o 5 stupňů jiná je detail, stejně tak jako nálepek vyteklého filamentu zbylého po kalibraci. On ti někam sice odpadne, nakonec skončí někde vyhozenej mimo tisk. Když tiskneš něco většího, dá se třeba opatrně sebrat pinzetou. Ale většinou ničemu nevadí. Obzvláště u jednoduchých modelů ho klidně potom odřízneš po tisku. Ještě bych to pochopil při tisku bílého filamentu, kdy se ten nálepek přepálí, zhnědne a pak ti může někde zůstat vidět, ale u černého... Jak se ti to začne kupit na trysce, má to pouze dvě možné příčiny. Tryska moc nízko, nebo (při)ucpaná.

Posted : 26/12/2020 9:47 am
alarmba liked
Page 2 / 2
Share: