Množství filamentu PLA Galaxy Silver
 
Notifications
Clear all

Množství filamentu PLA Galaxy Silver  

  RSS
Petr
 Petr
(@petr-3)
Active Member
Množství filamentu PLA Galaxy Silver

Ahoj,

mám novou tiskárnu I3 mk3s+ a nepovedl se mi větší výtisk z důvodu, že pochyběl filament v cívce (na dotisk chybělo asi 10 g). Tiskárna tvrdí, že v cívce bylo 278,04 metru, Průšovská kalkulačka tvrdí, že by tam dle gramáže cívky mělo být ještě cca 40 metrů (to odpovídá často uváděným 320-330 metrům na 1 kg cívce) a prázdná cívka váží 279,71 g vč. "vodícího insertu" (ačkoliv by měla údajně vážit 204 g). Je chyba v kalkulačce, chyba v cívce nebo chyba ve špatném "tachometru" tiskárny? Výrobní data na stránkách nejsou k dispozici, takže tam nic neověřím, ale chybějící metry odpovídají rozdílu v deklarované a skutečné hmotnosti cívky. Díky za odpovědi.

Posted : 01/10/2021 1:36 pm
Zoltan
(@zoltan)
Member Moderator
RE:

Pokud vím tak tiskárna neměří celkovou spotřebu filamentu ale měří délku spotřebovaného filamentu jen v okamžiku když tiskneš tj. jakékoliv zavádění filamentu, tisk úvodní čáry, kalibrace první vrstvy atd. jde mimo měření.

Pokud tiskneš přes octoprint tak myslím, že také neměří délku tištěného filamentu. Výpočet je odvozený od počtu otočení hřídele extruderu a jeho obvodu. 

Je asi smůla, pokud jsi neměl další cívku, co je mi líto, ale pokud máš filament senzor, tak tiskárna určitě nabídla výměnu filamentu.

even an old man can learn new things 🙂
Standard I3 mk3s, MMU2S, Prusa Enclosure, Fusion 360, PrusaSlicer, Windows 10
PRUSA MINI+ Prusalink + Prusa Connect

Posted : 22/12/2021 9:15 am
Share: