Notifications
Clear all

Robot  

  RSS
rl
 rl
(@rl-2)
Active Member
Robot

Tak sem také něco přidám. Nakresleno ve FreeCAD a G-code ze Simplify. Materiál převážně PET a něco málo z ABS, třeba ozubená kola a enkodéry. Rozměry d=360 mm v=125 mm. Autonomní robot, dojede z místa A do místa B a po cestě se vyhne překážkám. Snažil jsem se aby byl v maximální možné míře vytisknut.

Posted : 30/01/2017 11:38 am
V.S.
 V.S.
(@v-s)
Honorable Member
Re: Robot

Moc hezká práce!

Posted : 30/01/2017 1:53 pm
David T.
(@david-t)
Noble Member
Re: Robot

Vypadá dobře. Hlavně to "General stop" tlačítko uprostřed. 😆
Jen tak ze zvědavosti - čím je definováno místo A a místo B? Software máš vlastní nebo je to nějaký existující projekt z internetu?

Posted : 30/01/2017 2:24 pm
rl
 rl
(@rl-2)
Active Member
Topic starter answered:
Re: Robot

Pohybuje se v souřadnicích X a Y a tímto způsobem je zadán i cílový bod, tedy B a aktuální pozice je A. Pozice je určována na základě odečítání z enkodérů a gyroskopu. Software je vlastní a to jak arduina, tak aplikace do telefonu na ovládání robota přes bluetooth.

Posted : 31/01/2017 11:11 am
David T.
(@david-t)
Noble Member
Re: Robot

Aha, takže jestli to správně chápu, souřadný systém je svázaný s tělem robota. V tom případě by to chtělo ještě maličko vylepšit přidáním magnetometru (kompasu), aby souřadný systém alespoň korespondoval se světovými stranami. Dalším krokem by bylo GPS a pak už je to jenom krůček k dokonalosti - poslat si to pro pivo. 😆

Posted : 31/01/2017 11:28 am
rl
 rl
(@rl-2)
Active Member
Topic starter answered:
Re: Robot

Robotův pohyb se přepočítává do souřadnic prostoru ve kterém se pohybuje. Po zapnutí se kalibruje na nulu, takže pokud má stejný výchozí bod a směr (třeba základnová stanice s dobíjením), tak mu řeknu jeď k lednici a on pojede k lednici. Spíš mu na to pivo chybí ruka:) Tohle je takový vývojový polotovar. Chtěl jsem si to vyzkoušet. Rád bych z toho udělat sekačku na trávu, samozřejmě to znamená přidat GPS a některé věci doladit a v neposlední řadě to nakreslit a vytisknout.

Posted : 31/01/2017 12:01 pm
Jakub Dolezal
(@jakub-dolezal)
Member Admin
Re: Robot

Zdravím Roberte, mohu Vaše tisky vystavit na Pinterestu Prusa3D? Děkuji předem 😉

Assembly manuals

/ Knowledge Base
The guy behind Prusa assembly manuals...

Posted : 10/07/2017 11:28 pm
Share: