Pla/Pla HD vs posypová sůl a podobně
 
Notifications
Clear all

Pla/Pla HD vs posypová sůl a podobně  

  RSS
pytus
(@pytus)
New Member
Pla/Pla HD vs posypová sůl a podobně

Ahoj,

mám asi neobvyklý dotaz, kolega z práce mě poprosil, zda bych mu vymodeloval kryt na jakýsi tištěný spoj regulace topení ve starém wolksvagenu. Původní po xx letech zdegradoval a olámal se... Problém je, že spoj i s krytem se nachází někde na spodní straně motorového prostoru, kde podle kolegy přijde do styku s bordelem, solí a podobně v zimním období - nevím přesně, neviděl jsem. Jsem co se týče tisku začátečník, tisknu zatím jen z pla nebo pla HD. Bude jeden z těchto materiálů na kryt vyhovující? Budu tisknout jakousi vanu, která se našroubuje na hliněný profil s tištěným spojem. Šířka stěny mého výrobku může být od půl centimetru do centimetru... Předem moc děkuji za jakékoliv rady, hezký den 🙂 Petr

Posted : 18/11/2021 7:22 pm
Martin_MT
(@martin_mt)
New Member
RE: Pla/Pla HD vs posypová sůl a podobně

Nazdar.

Tiež nie som v tlačení odborník, ale PLA určite nie. PLA je vhodné na modely, ktoré si vyložíš do poličky. Neviem ako PLA HD, no odporúčal by som minimálne PETG a ešte lepšie by si mal ABS, ASA, (PC, CPE, nGEN). 

Pozri toto: https://help.prusa3d.com/cs/materials

Želám veľa úspešných výtlačkov 😉

Martin

 

Posted : 18/11/2021 9:16 pm
vladimir.s11
(@vladimir-s11)
Estimable Member
RE: Pla/Pla HD vs posypová sůl a podobně

Doporučuji použít PET-G, stejný materiál jako jsou PET lahve, odolává povětrnosti. Při modelování dbej na to, aby model vyhovoval 3D tisku. Toto Ti v tom může pomoci.

https://www.materialpro3d.cz/blog/tipy-pro-modelovani-v-cad-design/

Posted : 18/11/2021 9:27 pm
Share: