Z-Axis too low after a few Layers  

  RSS
Philsinq
(@philsinq)
New Member

Hello, I'm new to this Printer, so if this is a stupid easy thing to fix, sorry.

 

Printer arrived yesterday. Works incredibly well for the first few Layers ,but after that the nozzle starts to rub on the Print and the Extruder starts clicking because the nozzle is too low. Tried to counter it with the live adjust but it kept happening. Below some Boxes I tried to print as a
Test.

Thanks in Advance

Phil

Posted : 20/12/2020 2:12 pm
JoanTabb
(@joantabb)
Moderator

Which Slicer are you using Phil.
Live Z is ONLY for the first layer. 
Prusa Slicer sets 95% flow for layer heights of 0.07mm and above
if you are using Prusa slicer try changing the extrusion multiplier to 0.95 and test again
joan

I try to make safe suggestions,You should understand the context and ensure you are happy that they are safe before attempting to apply my suggestions, what you do, is YOUR responsibility. Location Halifax UK...
Posted : 20/12/2020 4:43 pm
Philsinq
(@philsinq)
New Member

Tried this out but the Nozzle was still just scraping over the Print and blocking the Filament. Still thank you for trying to help though.

Posted : 20/12/2020 6:38 pm
JoanTabb
(@joantabb)
Moderator

Is your filament over size? 

are you using the wrong printer profile?

using a 0.6mm progile, with a 0.4mm nozzle could cause a problem like this!

 

regards Joan

I try to make safe suggestions,You should understand the context and ensure you are happy that they are safe before attempting to apply my suggestions, what you do, is YOUR responsibility. Location Halifax UK...
Posted : 20/12/2020 10:26 pm
Share:

Please Login or Register